6.7.17.

Milan prodao Kucku i zaradio duplo

Rossoneri počeli s raščišćavanjem tima, sledi još desetak prodaja.

Milan je u dosadašnjem delu prelaznog roka potrošio 158.000.000 evra na pojačanja i probio budžetsku granicu za pojačanja od 150.000.000 evra koliko su Kinezi izdvojili svog novca za dovođenje igrača. Tako da će sve ostalo u nastavku fudbalske pijace morati da se finansira od prodaja igrača.

Prvi korak je napravljen. Milan je danas dogovorio prvu ozbiljnu prodaju ovog leta. Sa Trabzonom je postignut dogovor o transferu slovačkog veziste Juraja Kucke. Rossoneri su prihvatili ponudu sa obale Crnog mora tešku 6.000.000 evra.

Što i nije loše se obzirom da Kucka ima 30 godina, da se nije baš pokazao na San Siru i da je pre dve godine plaćen 3.000.000 evra. Dakle, Rossoneri su uprkos nepovoljnim okolnostima zaradili duplo na slovačkom vezisti.

On je dve godine među najstandardnijim igračima Rossonera, došao je kao želja Siniše Mihajlovića koji ga je opet želeo i u Torinu, ali je ponuda Trabzona bila primamljivija. Turski mediji najavljuju dolazak Kucke u Istanbul do kraja dana. Slede lekarski pregledi i paraf.

Trabzon je pre Kucke želeo Garyja Medela, dogovorio je uslove sa Interom, ali je čileanski vezista odbio selidbu u Tursku jer se nada povratku u Bocu. Izbor je posle toga pao na Kucku.

Milan je pre Kucke prodao samo dvojicu igrača. Inkasirao je po milion evra od prodaja Diego Lópezau Espanyol i mladog Luce Vida u Atalantu. Očekuje se da do kraja prelaznog roka budu prodati Bacca, Lapadula, Bertolacci, Niang, Paletta, De Sciglio, Vangioni, Sosa, Josè Mauri, a možda i Zapata ili Gómez.