5.7.17.

Milan tera promašaj decenije - idi, samo da te više ne gledamo!

Teški dani za Andreu Bertolaccija.

Dosta je kupovine, vreme je za prodaju - uskliknuo je jutros Milanov prvi transfer operativac Fassone. Dosta mu je što je prethodnih dana istresao preko 100.000.000 evra na pojačanja među kojima su i zvučna imena poput Kessiéa, Çalhanoğlua, Ricarda Rodrígueza i André Silve.

Vreme je da se kasa popuni i da se višak sa San Sira lagano odstrani kako ne bi ometao regeneraciju nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta. Spisak za odstrel je poprilično dugačak, a jasno je da će najviše tumbanja doživeti sredina terena i napad gde Milan sada ima višak fudbalera.

Pregovara se o prodaji napadača, pre svih Bacce i Nianga koje traži Marseillw, zatim i Lapadule o kojem se pohvalno izrazila Sampdorija. Videćemo da li u novom Milanu ima mesta i za Španca Susa, koji je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone, uz Gerarda Deulofeua.

Ipak, u moru igrača koji su zreli za nogu na San Siru izdvojio se jedan koji je baš razočarao.

Nema šta, i te kako su čelnici Rossonera promašili kada su pre dve sezone preko Rome pazarili Andreu Bertolaccija za čak 20.000.000 evra. Centralni vezista je stigao iz Genoe sa oreolom jednog od najboljih italijanskih veznih igrača i kao reprezentativac Azzurra, a danas su spremni da ga puste i za upola manju lovu samo da ga više ne gledaju.

Svega 48 nastupa za dve sezone, bio je dovoljan argument čelnicima Rossonera da shvate da su namagarčeni i da se pomire sa sudbinom da su se na ovom fudbaleru prevarili. Calciomercato prenosi danas sa u klubu smatraju da je Bertolacci (26) jedan od najlošijih fudbalera koji trenutno nastupaju u Milanu, da mu, kako kažu, nedostaje karakter, da je slab i da taktički ne razume šta se od njega očekuje. Iznad svega, sklon je povredama, pa im kao takav ne treba.

Zato je Milan, kao što rekosmo, spreman da ga pusti za upola manju svotu od 10.000.000 evra kako bi klub sa San Sira uštedeo neki novac jer Bertolacci ima zaista veliku platu, a ne donosi nikakvu korist. Njegov menadžer pokušava da mu sredi transfer u neki od timova iz Serije A, poput Fiorentine, Atalante ili Genoe.

Ali, po običaju na Čizmi, ti klubovi prvo uzimaju igrača na pozajmicu pa tek onda otkupljuju i tu bi Milan mogao da ima problem da ne može da ga se ratosilja.