14.7.17.

PUKLO JE! Bonucci u Milanu! Kupljen i Biglia!

Leo kapiten Rossonera?!

Poptuno lud prelazni rok u Milanu! Novi gazda iz Kine je odrešio kesu, a direktorski tandem Mirabelli - Fassone je poput oluje poharao fudbalsku pijacu! Vrhunac neverovatnog letnjeg šopinga Rossonera se dogodio večeras. Dogovorili su transfer Leonarda Bonuccija. Poslednje vesti iz Italije glase da je večeras dogovoren transfer!

Bonucci je na putu ka Milanu pošto je klub sa San Sira pristao da plati 40.000.000 evra za njega. I to nije. Završen je i transfer Lucasa Biglije iz Lazija. On će sutra proći lekarske preglede i potpisati ugovor. Transfer vredan 20.000.000 evra!

Milan je šokirao Italiju kako je dobro sakrio planove da angažuje Bonuccija. Ponudom su iznenadili i Juventus, ali očigledno je da su pre toga dobili zeleno svetlo od samog igrača. U danu kada je Donnarumma potpisivao novi ugovor, Bonuccijev menadžer Alessandro Lucci je dobio od Rossonera direktive kako da otvori ovu transfer operaciju.

S obzirom na dobro poznati interes Juventusa i Allegrija za Mattiju De Sciglija koji je ušao u poslednju godinu ugovora, Milan je rešio da desnog beka što bolje iskoristi u pregovorima za Bonuccija. Milan je procenio De Sciglija na 15.000.000 i dodao još 30.000.000 evropskih novčanica u ponudu, ali je Juve odbio. I preko Luccija poručio Rossonerima da Leo košta 40.000.000 evra u kešu, da im ne pada na pamet da De Sciglija „plaćaju“ 15.000.000 evra i da Milan spremi novu ponudu. Menadžer se vratio u večeras Milano kako bi sa Rossonerima dogovorio detalje nove ponude.

Negde oko 23.00 časa, Milan je dao Lucciju odrešene ruke da završi transfer i pristao na Juventusov zahtev od 40.000.000 evra! Ostaje da Lucci sutra sa Bianconerima dogovori detalje oko dinamike isplate.

Bonucci je već na putu ka Milanu, pošto je danas odradio poslednji trening sa Juventusom. Sutra bi Italijan trebalo i zvanično da postane član Milan. Rossonerima se žuri da transfer završe do sutra kako bi Bonucci bio u avionu za Kinu gde Milan odlazi na turneju.

Igrač je svoj uslove odavno dogovorio. Pristao je na četvorogodišnji ugovor vredan 6.500.000 evra po sezoni plus bonusi. Duplo više od aktuelnih 3.500.000 evra koje prima u Juventusu. Čak mu je obećana i kapitenska traka! A Milanovi čelnici su tokom pregovora sa Donnarummom oko novog ugovora, obećali mladom golmanu da će pojačati ekipu dovođenjem Bonuccija.

Leova supruga Martina Maccari je danas viđena u Milanu u društvu agenta za nekretnine kako traži kuću u koju će se porodica preseliti. Bonuccijev „lajf-kouč“ Alberto Ferrarini se oglasio na društvenim mrežama sa porukom da su „promene tajna svakog uspeha“.

Dok su čekali odgovor iz Torina, Milanovi čelnici su uspeli da završe i transfer Lucasa Biglije. Napokon je pao dogovor sa Lazijom. Rossoneri su pristali da plate 17.000.000 evra fiksno i 3.000.000 evra kroz bonuse rimskom klubu čime su odobrovoljili Lotita da upali zeleno svetlo za transfer. Pomogao je i pritisak Biglije koji prethodnih dana nije želeo da trenira, insistirajući na transferu.
„Završen je transfer u Milan“, rekao je večeras Biglijin agent Enzo Montepaone.

Argentinca sutra očekuju ekspresni lekarski pregledi i potpis ugovora kako bi sa ekipom mogao da otputuje u Kinu. Argentinac je pristao na trogodišnji ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni.

Sutra je veliki dan u Milanu. Potpisuju Leo Bonucci i Lucas Biglija! To znači ukupno deset pojačanja i potrošenih preko 200.000.000 evra!