7.7.17.

Stavljena tačka - Raiola pobedio Milan! Kraći ugovor, klauzula ni 50 ni 100 miliona, poznati procenti…

Završen ključni sastanak Milanovih direktora, dvojice Raiola i Donnarummine porodice. Milan pristao na nove uslove...

Nazire se kraj sapunice koja se svima popela na glavu! Gianluigi Donnarumma će produžiti ugovor sa Milanom kao što je i najavaljeno pre nekoliko dana posle poboljšane ponude Rossonera. Ali pod novim uslovima, danas dogovorenim na ključnom sastanku. Mladi golman će za vikend i zvanično staviti paraf na novu vernost Milanu…

U klupskim prostorijama su se danas asatali Milanov direktori Fassone i Mirabelli, igračevi zastupnici Mino i Enzo Raiola, njihov advokat Vittorio Rigo i Donnarummin otac Alfonso. Svi osim Gianluigija Donnarumme koji je sa devojkom i bratom otišao na odmor na Ibicu…

Postignut je konačan sporazum, ali je Milan opet morao da “savije kičmu”. Raiola je uspeo da izboksuje nove ustupke milanskog kluba. Ostaje dogovorena plata od pre nekoliko dana. Donnarumma će zarađivati 6.000.000 evra tokom petogodišnjeg ugovora. Takođe, Milan će morati da vrati njegovog brata Antonija iz Asteras Tripolisa i obezbedi mu mesto u prvom timu. Najverovatnije kao trećeg golmana. Uz platu od 1.000.000 evra po szeoni! Primera rada, isti novac trenutno zarađuje najbolji Milanov igrač iz prošle sezone Suso.

Ono što je Raiola večeras uspeo je da promeni su dužina ugovora i otkupna klauzula za Donnarummu. Umesto ranije dogovorenih pet, ugovor će biti na četiri godine. Što samo pokazuje da Raiola ne planira da se njegov klijent duže zadržava u Milanu.

Milan je nudio klauzulu od 50.000.000 evra ako se klub ne plasira u Ligu šampiona i 100.000.000 evra ako se plasira. Raiola nije želeo. Izborio se za jednistvenu fiksnu klauzulu od 80.000.00 evra. Dakle, ko od ovog leta ponudi pomenutu sumu za Donnarummu, može da ga vodi…

Takođe, Raiola je uspeo da “ugradi” i svoje procente od buduće prodaje. Pored zagarantovane menadžerske komisije koja mu pripada, on je uspeo da se izbori i za pet odsto od obeštećenja u (eventulano) narednom transferu Donnarumme. To prema oktupnoj klauzuli znači da Raiola uzima Milanu 4.000.000 evra. Raiola će dobijati i pet odsto od Donnarummine godišnje plate u Milanu.

Kada se sve sabere, Raiola je pobedio. Iako je Milan mogao da prođe i gore… Na kraju je ugovor produžen najviše zahvaljujući želji porodice da Điđo ostane na San Siru. Raiola je izboksovao najbolje uslove za sebe.

Otkupna kaluzula od 80.000.000 evra nije nepremostiva prepreka za najbogatije klubove Erope, a imajući u vidu Raioline veze sa Manchester United ili Paris Saint-Germainom, Milan će možda uskoro morati da se pomiri sa gubitkom golmana. Makar će izvući lepu sumu za njega i neće ga izgubiti džabe ili za 20.000.000 kao što je izgledalo.