16.8.17.

ZVANIČNO: Bacca komanduje Žutom podmornicom!

Gotovo je.

Carlos Bacca ponovo je na mestu uspeha! U ligi gde je dostigao igrački vrhunac i postao među najtraženijim golgeterima Evrope. Ali, Bacca nije na kraju završio u Sevilli ili Atlético Madridu, već je zadužio prepoznatljivu žutu opremu Villarreala!

Milan se rešio otpisanog Kolumbijca i otvorio prostor za dolazak Nikole Kalinića, čiji transfer iz Fiorentine bi trebalo da bude zatvoren jako brzo, što će u završne dve sedmice ostaviti mesto za brutalan finiš prelaznog roka i sve izvesniju kupovinu Pierre-Emerick Aubameyanga ili Andree Belottija!

Carlos Bacca je stavio tačku na prilično turbulentno poglavlje, gde je bio i na vrhu, ali i na dnu. Navijači su ga voleli, ali je kod uprave, a posebno trenera Vincenza Montelle imao često nerešen status. Zbog toga je transfer bila jedina realna opcija za Baccu, posebno jer je dolaskom prebogatih kineskih investitora otpočelo novo poglavlje na San Siru. Gde za Carlosa Baccu nije bilo mesta.

Zato mu je utehu pružio ambiciozni Villarreal, nošen željom da i od ove jeseni ozbiljno pomrsi račune najmoćnijim klubovima Španije. Žuta podmornica je Baccu dovela na jednogodišnju pozajmicu i za istu će platiti Milanu 2.500.000 evra. U sporazumu dva kluba stoji i da će Villarreal imati mogućnost da Baccu otkupi za 15.500.000 evra, ali se nije obavezao da mora da izdvoji toliki novac, ni po kojem osnovu.

Bacca je na Madrigal stiže kao unapređena verzija Roberta Soldada, odnosno na mesto centarfora od koga se mnogo više očekuje. Španski stil fudbala mu savršeno odgovara, imaće Pabla Fornalsa i Roberta Soriana da ga „hrane“ loptama, dobru podršku u Nicoli Sansoneu, ali i konkrenciju u Cédricu Bakambiju i Enesu Ünalu.

Sve je spremno za Bakin novi početak.

Izvor: sportske.net