11.9.17.

Raiola: Ne verujem u Milan, krše obećanja... Dybala ide iz Juventusa, Neymara je kupila država

Kontroverzni menadžer opet pričao o raznim temama s fudbalske pijace.

Rat koji tinja od letos se opet razbuktava. Mino Raiola i Milan nastavljaju da se prepucavaju po medijima i da kritikuju jedni druge.

Nakon nedavnog Raiolinog istupa u javnosti, oglasio se Milanov direktor Mirabelli koji je rekao da je Raiola „mali čovek“, a sada je opet odgovorio Raiola.
„Nemam ništa lično protiv direktora Fassonea ili Mirabellija, ali jednostavno mi se ne sviđa njihov projekat“, rekao je poznati agent.

On je u ratu sa Milanom još od afere oko novog ugovora njegovog klijenta Gianluigija Donnarumme.
„Kada je cela Italija zabrinuto brujala o budućnosti Donnarumme, oni iz kluba su predložili da mu daju kapitensku traku. Mi to nismo tražili. Samo kažem da je to obećanje koje nije ispunjeno“, kaže Raiola koji ne može da prežali što je traka završila kod Bonuccija.

Za razliku od kineskog projekta u Milanu, Raioli se više sviđa kineska vladavina u Interu.
„Na Interov prelazni rok je mnogo uticala politička situacija u Kini. Nekada povući ručnu kočnicu je dobra stvar... Od trošenja ume glava da zaboli. Ne znači da ste kupovali dobro ako ste potrošili 220.000.000 evra“, rekao je Raiola.

Potom se dotakao situacije oko Paula Dybale...
„Verujem da će Dybala na kraju otići iz Juventusa. Teško je u njegovim godinama biti lider tima koji se stalno menja. Vidim ga u Realu, mančesterskim klubovima ili Chelseaju. Ali ga ne vidim u reformisanoj Barceloni koja se menja“.

O svom novom klijentu Marcu Verrattiju kaže:
„Verujem da ostaje u Paris Saint-Germainu. A u budućnosti, ko zna...“

Iako mu je nekolicina klijenata igrala ili igra u Paris Saint-Germainu sa čijim čelnicima je u dobrim odnosima, on tvrdi da je PSG na primeru Neymara pokazao moć Katara.
„Ništa nenormalno se nije desilo u prethodno prelaznom roku. Svi pričaju o Neymaru, ali zaboravlja se koliko je Barcelona platila za njega. Sada ga je kupila država, a ne klub. Da je Zidane danas igrač, vredeo bi kao Neymar“.