27.10.17.

Milan sa novim kapitenom na Juventus

Bonucci će gledati sa tribina...

Milan je u Veroni protiv Chieva prekinuo crnu seriju rezultata i ubedljivom pobedom došao do daha koji je na izvesno vreme skinuo omču sa vrata Vincenza Montelle. I podigao moral ekipe pred derbi narednog vikenda protiv Juventusa.

Šampion dolazi u Milano pun samopouzdanja posle dve ubedljive pobede u kojima je dao 10 golova, dok se Milan nada bi pobeda u Veroni mogla da bude prekretnica za bolji nastavak sezone.

Milan je do željene pobede stigao bez najvećeg pojačanja i kapitena Lenarda Bonuccija. On je suspendovan zbog crvenog kartona na meču sa Genovom, a suspenzija se odnosi i na utakmicu sa Juventusom. Bonucci će propustiti meč protiv kluba u kojem je postao jedan od najboljih štopera sveta, a Milan će morati da nađe novog kapitena.

Protiv Chieva je traku nosio Lucas Biglia, ali je Argentinac zamenjen zbog umora. Biglia je takođe doveden kao veliko pojačanje da iskustvom pomogne mladom timu Rossonera, ali do sada nije pokazao mnogo. Protiv Juventusa bi meč mogao da počne sa klupe, a umesto njega bi mogao da zaigra heroj prethodnog derbija na San Siru - Manuel Locatelli. Što znači da Montella mora da traži novog kapitena.

To će najverovatnije biti Suso. Španac je u odličnoj formi, već dve sezone je najbolji igrač Milana i kapitenska trala bi bila zaslužena nagrada. Možda bi bila i dodatni motiv za Susa koji je protiv Chieva kao strelac ili asistent učestvovao kod tri od četiri gola Rossonera.

Izvor: sportske.net