4.11.17.

Da li je vezista Milana napravio najveću grešku u karijeri?

Stigao je ovog leta sjajni fudbaler na "San Siro", ali mu za sada ne ide sve po loju.

Eksplodirao je 20-godišnji Franck Kessié minule sezone u Seriji A. U dresu Atalante je upisao 30 nastupa, postigao je šest golova, izrastao je u jednog od najperspektivnijih fudbaler u Italiji.

Veliki broj klubova je pokazao interesovanje za njegove usluge, našao se fudbaler iz Obale Slonovače na radaru velikana iz Engleske i Italije, a na kraju je završio u redovima Milana.

Stigao je na "San Siro" na dvogodišnju pozajmicu sa obavezom otkupa, ali "Rossoneri" ne blistaju ove sezone, pa tako ni Franck Kessié ne pruža bogzna koliko dobre partije.

Sada se u italijanskim medijima pojavila informacija da je Kessié pre Milana mogao da završi u redovima aktuelnog prvaka Engleske, ekipe Chelseaja.

"Plavci" su se raspitivali za njegove usluge, čak su i kontaktirali mladog fudbalera i njegove predstavnike, ali je Kessié na kraju zavšrio u Milanu, dok je Chelsea doveo Bakayoka iz Monaca.

Milan je trenutno osmi na tabeli Serije A, Vincenzo Montella je na pragu otkaza, nije mnogo bolje ni u Chelseaju, ali nema sumnje da će se "Plavci" lakše vratiti na pravi put i da se nalaze u daleko boljoj situaciji od kluba iz Milana.

Ipak, Kessié ima iskustva u Seriji A, dokazao je da tamo može da dominira, dok je pitanje kako bi se snašao u Premijer ligi, pa je verovatno to presudilo da odabere Milan pre Chelseaja.

Izvor: sportske.net