16.11.17.

Milan i Everton u "klinču" oko potpisa hrvatskog reprezentativca

Kako prenose mediji iz Hrvatske, reprezentativac te zemlje nalazi se na pragu prelaska u PL ili Seriju A.

Domagoj Vida je u nedavno okončanim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji odigrao svaki minut u dresu reprezentacije Hrvatske i bio je jedini igrač sa takvim učinkom.

"Vatreni" su se domogli Mundijala, te velike zasluge idu i na račun Vide koji je predvodio zadnju liniju, a interesantno je da će 28-godišnji defanzivac u januaru ostati bez kluba.

Njemu prvog dana naredne godine ističe ugovor sa kijevskim Dinamom, govorilo se da će pojačati turskog prvaka, ekipu Beşiktaşa, ali kako prenosi hrvatski list "24 sata", Vida na stolu ima daleko primamljivije ponude.

On naime ima 10-ak dana da odluči da li će pojačati Everton ili Milan, kako su oba kluba zainteresovana za njegove usluge i stupila su u kontakt sa njegovim predstavnicima.

U Milanu ga čeka saigrač iz reprezentacije Nikola Kalinić, koji je ovog leta stigao na "San Siro" iz Fiorentine, dok ga u Evertonu čeka talentovani Nikola Vlašić, koji je takođe ovog leta promenio sredinu, na "Goodison" je stigao iz splitskog Hajduka.

Konkurencija na štoperskim pozicijama je u obe ekipe paklena, ali nema sumnje da bi Vida zbog svog zavidnog iskustva predstavljao pojačanje za oba sastava, pa samim tim ne bi mora da brine za minute.

Izvor: sportske.net