17.12.17.

Bonucci posmatrač, Romagnolijeva amnezija, užasni Kalinić i Suso!

“Nema opravdanja“, jasan je Rino Gattuso.

Uzdali su se u temperament Gennara Gattusa, nadali da najveći “manijak“ među trenerima jednostavno neće dozvoliti ekipi da se ponaša kao da igra za grb nekog sasvim prosečnog kluba u nekakvoj Litvaniji... Ali ne vredi. Milan i dalje posrće. Milan ni ne podseća na tim koji je nekad predstavljao strah i trepet u Evropi. Milan je Benevento dao jedini bod u dosadašnjem toku sezone, Milan je pomogao Veroni da stigne do tek treć pobede u 17. kola. Prosto, Milan igra očajan fudbal.
“Nema opravdanja. Ispali smo budale, sad gledamo unapred“, pokušava popularni Rino da vrati mir u svlačionicu, ali neće to ići tako lako.

Mediji su se već okomili na igrače. Za izdanje u porazu od Verone (0:3) niko nije dobio ocenu veću od petice. Calciomercato posebno apostrofira očajan učinak Nikole Kalinića i Susa u napadu. Obojicu naziva tragičnim. Ništa bolje nije prošao ni Fabio Borini, zanimljivo jedini igrač kome je u Milanu porasla cena, ali to je dobrim delom zato što je bio i najeftiniji u prelaznom roku u kome su Rossoneri potrošili 250.00.000 evra.

U odbrani su nagrabusili Alessio Romagnoli, za koga se kaže da je još pod amnezijom, te već standardna meta kritika Leonardo Bonucci, koji je protiv Verone bio u ulozi posmatrača, a ne učesnika utakmice.

Što je najgore, sve bi bilo mnogo lakše da je problem individualan.
“Igrali smo 25 minuta, kad smo primili gol noge su nam se odsekle. U prvom poluvremenu smo imali 12 šuteva napsram njihova dva. Posle smo izgledali ranjivi. Problem je što padamo na prvoj prepreci“, kaže Gattuso.

Možda su na tim uticale i priče o problemima sa Uefom zbog finansijskog fer pleja, te nova svađa u sagi oko Điđija Donnarumme?
“Bilo bi najlakše da je to, ali nije. Svakog meseca primimo platu. Imamo sve uslove da igramo“, negira Gattuso.

Zašto onda ne igraju?