22.12.17.

Milanov hod po ivici žileta i 50 odsto šansi za spas od propasti

Rossoneri u ozbiljnim problemima.

Crni oblaci nadvili su se nad Milanom. Samo nekoliko dana pošto je UEFA zvanično odbila Milanov predlog o reprogramu ogromnog duga u javnosti se pojavila informacija da nekadašnji evropski šampion hoda po tankoj ivici žileta i da je propast kluba podjednako daleko kao i izlaz iz problema.

Renomirani magazin Financial Times tvrdi da su procentualno „50-50“ šanse da će Milan uspeti da refinansira dug i tako izbegne katastrofalne posledice i kaznu.

Podsetimo, Milanov vlasnik Li Yonghong pozajmio je od američkih investitora okupljenih oko agencije Elliott Menadžment (Elliott Management) preko 300.000.000 evra u aprilu, od čega klub duguje 128.000.000 evra sa sedam odsto kamate, dok kineski biznismen mora da isplati oko 180.000.000 evra, uz 11 odsto kamate.

Ukoliko se dug ne isplati do oktobra američki investicioni fond imaće mogućnost da preuzme vlasništvo nad Milanom, što je jedan od razloga zašto je UEFA odbila predlog o reprogramu duga.

Milan ima obavezu da poštuje odredbe finansijskog fer-pleja, ali se odgovorni u Milanellu trude da pronađu formulu koja će im omogućiti dodatno vreme za isplatu.

Generalni direktor Milana Marco Fassone nedavno je izjavio da je izuzetno siguran da će dogovor biti postignut, dok pomenuti izvor ima saznanja da su šanse „50-50“.

Veliki problem nastao je zbog toga što se sve glasnije šuška o tome kolika je zapravo finansijska moć Milanovog vlasnika Yonghonga, pošto se spekuliše da je njegovo rudarsko carstvo zapravo u vlasništvu drugih ljudi.

Teški dani su pred Milanom...