5.12.17.

Milanova sezona suza, pogrešne procene odnele bogatstvo!

Kada se pogleda kalendarska godina, dobijaju se sve razmere katastrofe. I dok se čekaju novi vlasnici, loše vesti stižu jedna drugu...

Gattuso nije promenio ništa, niti se to očekivalo, način na koji je izgubljena pobeda protiv Beneventa je komičan, ali sa druge strane, to ne bi popravilo utisak, ova godina već deluje izgubljeno.

No, brojke osuđuju, računajući drugi deo prošle i prvi deo ove sezone, Milan je u proseku osvojio 1.41 bod po meču, imaju 14 pobeda, 9 remija i 13 poraza. Sa ovakvim prosekom, mesto im je u zlatnoj sredini.

Kako računaju italijanski mediji, to bi bilo dovoljno za 9. mesto na tabeli.

Ono što je još gore je bilans prelaznog roka.

Naime, utrošeno je 230 miliona evra, a igrači koji su dovedeni su izgubili na osnovu ovih 15 utakmica trećinu svoje vrednosti, tačnije, minus bi bio oko 80 miliona. Ovo se ne može tvrditi sa sigurnošću, ali ilustrativan primer neka bude André Silva, on je plaćen 40 miliona, sada mu se smeju jer je golman Beneventa dao više golova od njega u Seriji A, zamislite nekoga ko će mladog Portugalca sada platiti kao Milan prošlog leta.

Ili, uzmimo na primer Bonuccija koji je doveden za 42 miliona sa bonusima, niko sigurno ne bi platio sada Lea toliki novac, mada bi engleski klubovi sigurno želeli da ga dovedu. Cena je pala i Musacchiju koji ne igra, plaćen je 18 miliona, procena je da bi mogao da se vrati u Španiju za desetak. Lucas Biglia je takođe razočarao, bivši kapiten Lazija je koštao 17 miliona, sada nije standardan. Jasno, cena će nekima i rasti, recimo Kessiéju, mada i on se utopio u sivilo, ali zato Kalinić nije na nivo iz Fiorentine i ako bude na transfer listi, videćemo hoće li se Kinezi vratiti sa ozbiljnom ponudom...

Izvor: sportske.net