12.12.17.

Raiola kipti od besa, Milan ga baš prevario! Donnarumma odlazi kao slobodan igrač?!

Cirkus se nastavlja, Neverovatno šta su Rossoneri uradili na potpisivanju ugovora.

Letnja sapunica dobija timski nastavak, u glavnim ulogama opet Milan, Gianluigi Donnarumma i Mino Raiola!

Iako je supertalentovani golman prošlog leta posle serije preokreta i kontroverzi potpisao novi ugovor sa Rossonerima do 2021. godine za platu od 5.500.000 evra (plus bonusi) i ugovor za brata Antonija, sada njegov menadžer Mino Raiola traži poništavanje ugovora i da Donnarumma napusti klub kao slobodan igrač?!

Kako?

Raiola traži raskid ugovora zbog psihičkog nasilja koje trpi njegov klijent. Pod Raiolinom pritiskom, Donnarumma je čak u klub poslao pismo u kojem tvrdi da je potpisao novi ugovor pod psihičkom prisilom.

Međutim, to je samo izgovor. Raiola je besan jer su ga Rossoneri prevarili prošlog leta....

Menadžer je celo leto pokušavao da speči Donnarummu da potpiše novi ugovor, ali je maldi golman na kraju ipak popustio pod pritiskom javnosti, presekao i obavezao se na vernost klubu do 2021. godine. Za Raiolu je to bio najgori scenario jer je imao u planu da Donnarummu vodi u neki drugi klub i zaradi masnu proviziju.

Kada mu je postalo jasno da neće uspeti u prvoj nameri, Raiola je prilikom potpisivanja ugovora insistirao na fiksnoj otkupnoj klauzuli koja bi u slučaju da Milan ne izbori Ligu Šampiona iznosila 40.000.000 evra, a u slučaju da izbori 70.000.000 evra. Što je Milan usmeno prihvatio...

Međutim, prilikom potpisivanja ugovora u julu, Raiola nije bio prisutan jer nije želeo da se sretne sa Milanovim direktorom Mirabellijem. Poslao je advokata Riga koji je u trenutku potpisivanja ugovora izašao iz kancelarije, ostavio Donnarummu da potpiše dogovoreno, ali fiksna klauzula nikada nije potpisana. Milanovi čelnici su uspeli da iskoriste vreme sa Donnarummom u prostoriji da ga nagovore da ne potpiše klauzulu dok je njegov advokat bio odsutan. Golman je pristao, ugovor je deponovan u sedište Serije A, validan je i u njemu nema fiksne klauzule.

To je razbesnelo Raiolu koji je prevaren i sada pokušava da izdejstvuje raskid ugovora pod izgovorom da je Donnarumma subjekt „psihičkog maltretiranja“.

Loš početak sezone za Milan je bio signal za Raiolu da opet zakuva oko Donnarumme. Sada pokušava da poništi ugovor pod optužbom da je njegov klijent zastrašen da ne potpiše klauzulu. Ako mu to uspe, onda će Donnarumma biti slobodan igrač na kraju sezone, a kao glavni kandidat za njegovo dovođenje se pominje PSG. Raiola već ima dogovor sa Paris Saint-Germainom da dobije veliku proviziju i da Donnarummi obezbedi ugovor sa osam cifara.

Ipak, teško da će mu ovo proći i da će čelnici Serije A presuditi u njegovu korist...