7.12.17.

UEFA odbila Milan, sankcije će biti bolne!

Agonija jednog od najvećih klubova na svetu se produžava...

UEFA je i definitivno odbila Milanov plan za FFP, iako će odluka biti objavljena sutra, mediji su već došli do saznanja da je evropska kuća fudbala bila nemilosrdna.

"Postavili su nam uslove koje niko ne može da ispuni", ogorčeni su u Milanu, koji su predložili da gubitak od 150 miliona koji je projektovan bude razložen na četiri godine.

Ali, u Nionu su tvrda srca, sada se "Rossoneri" suočavaju sa kaznama.

Teško je verovati da bi Milan mogao da bude izbačen iz Evrope, to ne odgovara ni UEFA, ali sa druge strane finansijska kazna je izvesna, kao i ograničavanje broja fudbalera prijavljenih za takmičenje, ako izbore Evropu ove godine.

Takođe, biće uvedena striktna kontrola trošenja i Milan neće moći da pozajmljuje igrače bez plaćanja transfera odmah, što naravno znači da neće moći ni da troše novac na nova pojačanja, jer novca nemaju. Jedini izlaz je naravno prodaja, koja bi popunila kasu, ali to bi bili bolni zahvati, tim pre što jedino Donnarumma ima neku baš ozbiljnu cenu, a igrači koji su dovedeni letos sada ne vrede toliko, već smo pisali, da je njihova cena manja za ukupno 80 miliona, što će samo otežati posao "Rossonerima".

Ni eventualni novi vlasnici, Arapi, neće moći ništa odmah da urade, moraće da se pridržavaju FFP, ali ako budu imali novca, probaće prvo da naprave novi stadion i da na taj način krenu u dugi oporavak kluba.

Izvor: sportske.net