29.9.18.

Don Silvio i Galliani od danas ponovo jašu, krenuo je projekat velika Monza

Šta kažete, Berlusconi je zvao Kaku da igra?

Pre nekoliko nedelja najavljeno - danas potpisano i realizovano! Silvio Berlusconi i Adriano Galliani ponovo jašu zajedno. Jedan od najproduktivnijih funkcionerskih tandema u istoriji fudbala ima misiju da od Monze napravi respektabilan klub - stabilnog italijanskog prvoligaša!

Svi mediji na Apeninima javljaju kako je Berlusconi tokom današnjeg dana kupio Monzu od Nicola Colomba, sina nekadašnjeg predsednika Milana Felice Colomba (1977-1980). Adriano Galliani (a ko bi drugi?) postavljen je za generalnog direktora kluba, dok će Colombo ostati na mestu predsednika, jer se novom vlasniku dopada kako je vodio klub u prethodnom periodu.

Podsetimo, don Silvio je pre 18 meseci Kinezima prodao svoje životno delo - Milan, za neverovatnih 690.000.000 evra. Za 31 godinu na čelu Rossonera osvojio je 29 trofeja u učinio Milan jednim od najvećih klubova sveta. Bez fudbala očigledno nije mogao dugo i evo - sada je u neku ruku na novom početku. S minimalnim ulaganjem (spekuliše se da je čitav posao koštao oko 3.500.000 evra) Berlusconi je započeo novu eru u istoriji Monze, kluba koji nikada nije igrao Seriju A.

Adriano Galliani, inače rodom iz Monce, obratio se medijima na konferenciji i javno zahvalio Berlusconiju što mu je omogućio da vodi klub iz rodnog grada...
"Ovo je bio moj san. Monca je tim za koji sam kao mali navijao i koji sam uvek podržavao. Zahvaljujem se Silviju jer mi je ostvario san. Moja naredna želja je da dočekam duel Milan - Monza u Seriji A. Teoretski to bi moglo da se dogodi već 2020. godine".

Galliani nije želeo detaljno o projektu...
"Berlusconi će uskoro sazvati konferenciju i odgovoriti na sva pitanja".

Novinari su insistirali jer tokom dana je kao bomba odjeknuo trač da Berlusconi planira da pozove Kaku u pomoć, da ponovo reaktivira Brazilca, kako bi klub već ove sezone obezbedio plasman u Seriju B.
"Nismo razgovarali ni sa kim još. Uradićemo neke stvari sigurno, ali ne očekujte da odmah dovedemo Messija u Monzu. Kaká? Ponavljam, reći će vam sve Berlusconi", nije se dao Galliani, objasnivši na kraju da je iz Milana povukao još neke saradnike s kojima je prethodnih godina i decenija pravio velike rezultate na San Siru.

Monza kao što rekosmo nema veliku istoriju, ali poslednjih godina je u velikom usponu. Posle bankrota klub je stao na čvrste noge i trenutno je lider u Seriji C, sa sve tri pobede i bez primljenog gola. Najzvučnije ime u ekipi je brazilski veteran Reginaldo (35), koji je nekada igrao za Fiorentinu. Kroz ovaj klub prošlo je dosta poznatih igrača. Neki na početku, neki na zalasku karijere, uglavnom dres Monze nosili su: Daniele Massaro, Marco Branca, Alessandro Costacurta, Maurizio Ganz, Giovanni Stroppa, Pierluigi Casiraghi, Luigi Di Biagio, Sander Westerveld, Luca Castellazzi, Christian Abbiati, Patrice Evra...

Nemojte se začuditi ukoliko se ovaj niz ubrzo nastavi.