24.9.18.

Gattusu "ugasili svetlo", mentalitet sedmog mesta, ponovo se ljulja klupa...

Milan je deset bodova iza Juventusa, ali to nije nikakvo merilo. Mediji kažu da su mnoge druge stvari mnogo veći razlog za brigu...

Milan je deset bodova iza Juventusa, nije iznenađenje, mada su navijači "Rossonera" više očekivali.

Rasipaju bodove, Higuaín pogađa, ali ne može sam, tabu zvani Atalanta je nastavljen, ni dva vođstva nisu bila dovoljna za pobedu protiv komšija iz Bergama.

Međutim, ni rivali ne blistaju, pa stvari još nisu uznemirujuće, ali bi mogle da postanu.

"Moramo da promenimo mentalitet sedmog mesta", iskren je Leonardo.

Da li je ovo bila poruka Rinu Gattusu koji smatra da je Milan prvo poluvreme bio sjajan, a onda kao da je neko ugasio svetlo.

Mediji ga ne štede, kažu da glumi Guardiolu, da ima nelogične izmene, da se istopio onaj borbeni duh tima, da jedino Higuaín spasava ekipu i da će naredne tri utakmice biti ključne.

Ponovo se nad njim nadvija senka Antonija Contea.

Milan u narednih pet dana u dva kola čekaju dva gostovanja, prvo kod Empolija koji je i sam u nevolji, ima tri poraza u pet meča, a onda protiv Sassuola koji je u vrhu tabele, a predstavlja uvek teškog protivnika za "Rossonere".

U četiri kola je Milan primio sedam golova, pri tome nisu efikasni, dali su isto toliko, pa je to problem koji će Gattuso morati da reši, ili da se suoči sa otkazom, zaključuju mediji na Apeninima.

Izvor: sportske.net