29.9.18.

U Milanu opsadno stanje, Gattuso ne brine, gori od njega je Allegri!

Milan i da smeni Rina Gattusa nema rešenje, a zanimljivo da je bilo i gore od sadašnjih rezultata i to pre pet godina...

Problemi u Milanu, tri remija u nizu, veliki broj izgubljenih bodova. Naime, posle novog neuspeha, u "Milanellu" je u toku razgovor vlasnika i uprave sa igračima. Traži se da ekipa podigne glavu, a sve oči su uprte u Iguaina.

Bez njega, ovaj tim je mnogo slabiji, videlo se protiv Empolija, "Pipita" je povređen, neizvesno je hoće li se oporaviti do nedelje uveče.

Protivnik teško da može da bude gori, od, uslovno rečeno manjih klubova, Sassuolo igra fantastično, treći su na tabeli, izgubili su jedino od Juventusa i to na mišiće, tačnije posle sjajnog poluvremena.

Dodajmo i to da je Milan umeo da izgubi u Sassuolu, da je Allegri smenjen posle jednog od takvih poraza, mada su "Rossoneri" dobili dva puta na gostovanjima u Emilija u poslednje dve godine. Ali, recimo da nisu uspeli da dobiju kod kuće Sassuolo u prošlom šampionatu.

Ovo je i najgori start Milana, od sezone 2013. što nas opet dovodi do sadašnjeg trenera Juventusa, Maxa Allegrija.

On je naime, na početku te sezone, uzeo samo pet bodova na startu, smenjen je posle 19 kola, nasledio ga Seedorf.

Koliko će izdržati Gattuso?

Za sada ima poverenje kluba, ali sam dolazak Amerikanaca u Italiju je znak da je situacija ozbiljna. Problem za Milan je što se zamena i ne nazire, priče o Conteu su nerealne, navodno je on već rekao da neće preuzimati ekipu tokom sezone, pa bi jedino neko privremeno rešenje moglo da dođe u obzir. Takve stvari su se već dešavale i nisu se završavale dobro po Milan, mada bi jedna od ideja bila da Leonardo sedne na klupu.

Svejedno, Gattuso još ima šansu, međutim činjenica je da niko nije zaodovoljan i da bi još par loših rezultata značilo da će legenda "Rossonera" dobiti otkaz.

Izvor: sportske.net