30.10.18.

Brazilac ili Crnogorac gase požar u Milanu

Rossoneri u panici posle povrede velikog pojačanja.

Kada je letos Milan trampio Lea Bonuccija za Mattiju Caldaru, njegovi navijači su oduševljeni, a čak su i tifozi Juventusa bili nezadovoljni što klub daje momka koji je budućnost italijanskog fudbala za veterana koji je izdao Juve godinu ranije. Ali ispostavilo se da je Juve napravio bolji potez. Makar kratkoročno.

Bonucci se vrlo lako adaptirao da opet komanduje odbranom Bianconera i jedna je od najjačih karika, dok je Caldara zbog povrede odigrao za Rossonere samo 90 minuta protiv Dudelanga u Ligi Evrope. I ko zna kada će opet na teren. Povreda lista je teža nego što se pretpostavljalo i očekuje ga pauza od minimum tri meseca.

Tako je Milan došao u opasnu situaciju jer poslednja linija ostaje bez šrafa koji je planiran kao jako bitan. Bez Caldare u timu, standardni štoperski tandem je do sada bio RomagnoliMusacchio, a jedina alternativa im je Zapata. Niko od pomenute trojice ne uliva poverenje na startu sezone i Rossoneri će u januaru pokušati da pojačaju poslednju liniju.

Poznate su i mete Milana. Reč je o Brazilcu Rodrigu Caiju i Crnogorcu Stefanu Saviću.

Caio se već nekoliko sezona pominje kao želja brojnih evropskih klubova. Reč je o štoperu brazilskog São Paula koji uspešno igra i kao zadnji vezni, a Milanov direktor Leonardo ga jako dobro poznaje. Leonardo je nekada igrao za São Paulo, iz njega je kasnije kao skaut doveo i Kaku u Milan, tako da bi imao prednost u pregovorima. Za 25-godišnjeg Brazilca su se ranije interesovali Roma i Chelsea, tako da Milanu nije čist put do transfera. Cena Brazilca je oko 18.000.000 evra, a dobra stvar za Rossonere je što ima pasoš EU ne bi došao kao stranac.

Međutim, tu je i druga opcija – Stefan Savić. Crnogorac iz Atlética je letos bio meta Juventusa i još nekih klubova, ali Simeone nije pristao da ga proda. Ipak, Savić nije starter u Atléticu, prednost imaju Godín i Giménez, pa čak i Lucas Hernández kojeg Čolo sve češće koristi kao štopera. Savić je imao i problema sa povredama, tako da nije stub odbrane. Ali teško da će ga Simeone pustiti ako ne dovede zamenu. U tom slučaju bi bio spreman kao što je letos nudio Savića i novac za Milenkovića iz Fiorentine.

Savićeva cena je oko 25.000.000 evra, Milan bi mu ponudio ulogu startera, a ambijent mu ne bi bio stran jer je već sa uspehom igrao u Italiji kao član Fiorentine.