22.10.18.

Donnarummi vreme isteklo, sledi ono najgore!

Od priča da je novi Buffon do toga da kiksira kad je najvažnije. Sledi neizbežno?

Naravno, posle poraza u "Madonnini", Italijani su razapeli na krst Điđija Donnarummu.

Navijači Intera se slade, Milanovi su besni, Juventusovi podsećaju na one priče da je Donnarumma naslednik Buffona.

Posle očajne prošle sezone činilo se da je odlaskom Kineza i novim, boljim odnosima Raiole sa fudbalskim legendama koje su se vratile u klub i sam golman dobio mirnoću, ali derbi je pokazao da se grdno varaju.

Donnarumma greši u najvažnijim utakmicama, setimo se Arsenala prošle godine u LE ili Juventusa u finalu kupa. Sada je poklonio Interu pobedu, pa se mnogi pitaju hoće li upravo on koštati Milan borbe za Ligu šampiona.

Podsetimo, mladi golman koga je sa 16 godina u vatru bacio Siniša Mihajlović prima šest miliona godišnje, jedan je od najplaćenijih golmana na svetu, a daleko od toga da je pokazao da zaslužuje taj novac.

Pritisak na Gattusa raste, videćemo hoće li sada prvi golman Italije izgubiti mesto među stativama, mnogi smatraju da je veteran Reina koji je stigao iz Napolija zaslužio šansu i da je bolji golman od Donnarumme.

Slična situacija bila je u Milanu pred kraj veka, kada je Zaccheroni povukao neočekivani potez i klupsku legendu Sebu Rossija preselio na klupu i šansu pružio Abbiatiju. Tada je Milan, neočekivano, 1999. uzeo titulu.

Sada neće sigurno, ali bi promena na golu možda mogla da znači bolje dane za "Rossonere", mada nije fer sve svaliti na golmana, Milan je limitiran, videlo se sinoć, i da su sačuvali 0:0, ovaj tim zaista ne može daleko...