24.10.18.

Ključa u Milanellu: Navijači besni, Gattuso na izlazu

Poraz u gradskom derbiju od Intera teško je pao navijačima Milana. Ali ne samo njima, već i ljudima koji vode klub, prevashodno sportskom direktoru Leonardu, koji polako gubi strpljenje sa Gattusom.

Navijačka grupa Milana "Curva Sud" izdala je saopštenje u kojem oštro kritikuje izabranike Gennara Gattusa zbog same igre na "Derby della Madonnina" koji je završen pobedom Intera golom Icardija u drugom minutu nadoknade.

- Derbiji su da se igraju. Borite se, ginete, prosipate krv i može se desiti čak i da izgubite. Ono u nedelju nije bilo ništa. Sram vas bilo. Sve vas, od onih koji su bili na terenu, do onih koji su vas poslali na teren sa takvim stavom. Nema opravdanja. Imajte poštovanja prema navijačima, koji noćima nisu spavali pre derbija, koji su napravili koreografiju da vas digne i koji su pevali svih 90 minuta, ali danas su ostali bez teksta. Oni koji vole Milan to rade besplatno, a vama nedostaje "Milanizam". Možda tražimo od vas vrednosti koje su malo veće od trenutnog sna, ovog dana, ove godine - glasilo je saopštenje okačeno na Instagram jednog od vođe "Curva Sud" Luce Luccija.

Nisu navijači jedini nezadovoljni izdanjem tima u derbiju. Sportski direktor Leonardo zbog defanzivnijeg pristupa, ali i činjenice da je tim tek 12. sa šest bodova zaostatka za četvrtim Lazijom (i utakmicom manje), a čak 13 za vodećim Juventusom, ozbiljno razmišlja o novom treneru. Kako piše "Gazzetta dello Sport" navodno je prva želja nekadašnja igračka legenda kluba i bivši selektor Italije Roberto Donadoni.


I derby si giocano, si lotta si combatte si sputa sangue e poi magari si possono anche perdere! Ieri il nulla!!! Vergognatevi tutti!!! Da chi scende in campo a chi vi mette in campo a chi permette che tutti voi abbiate questa testa in partite del genere! Non ci sono scuse!! Abbiate rispetto dei tifosi, di tutti quelli che giorni prima non dormono per la tensione, tutti quelli che si fanno in 4 per realizzare coreografie per darvi la carica e gli stessi che ieri cantano per novanta minuti e oggi sono letteralmente senza voce! Certo perché chi ama il milan il suo lo fa sempre a prescindere!!! Il milanismo vi manca ma probabilmente chiediamo valori che di questi giorni sono solo sogni! #acmilan #unamorepertanti #unlavoroperpochi #vergognatevi #curvasudmilano #splendida #perfetta #immensa #meritiamotuttaltro #pd
A post shared by LUCA LUCCI (@lucci_luca) on