17.10.18.

U Milanu nisu ni svesni kakav prevarant ih je vodio

Ne sme da napusti zemlju.

Ekipu Milana više od godinu dana je u svom vlasništvu imao kineski biznismen Yonghong Li.

Kinez je u aprilu 2017. kupio Milan za 750 miliona eura od dugogodišnjeg vlasnika Silvia Berlusconija, ali je njegovo preuzimanje kluba od početka bilo sumnjivo.

On je novac pozajmio od investicionog fonda Elliott, koji je postao vlasnik tima nakon što Li tokom leta nije mogao da im isplati dugove.

Sada se Li našao u novim problemima. Oduzet mu je pasoš od kineskih vlasti zbog nagomilanih dugova i on ne može da napusti zemlju.

Bivši gazda Milana je tvrdio da je vlasnik rudarskog carstva, ali su američki novinari otkrili da rudnici zapravo uopšte nisu u njegovom vlasništvu i da on novca uopšte nema.

Kako je uspeo da kupi Milan teško je shvatiti jer su vrhunski prevaranti zaista čudesni u svom poslu i teško uhvatljivi.

Međutim, sada je i za Lija očigledno došao kraj. Verovatno će ostati bez ičega, ako uopšte nešto i poseduje, a zbog raznih prevara mogao bi da završi i u zatvoru.

U Milanu očito nisu bili ni svesni kakav ih je prevarant vodio i zaista je ovako nešto retkost u svetu profesionalnog fudbala.