30.11.18.

Çalhanoğlu na audiciji mesec dana

Pa ako se ne popravi - transfer lista.

Kada je pe godinu i po dana dolazio na San Siro navijači Milana bili su najblaže rečeno vrlo zadovoljni: konačno prava "desetka", konačno valjan kreativac. Poslednjih nedelja, pa i meseci, govori se kako bi Hakan Çalhanoğlu mogao da napusti Rosonere, a ta vest slabo koga "tangira", Stvar je jasna: Turčin ni izbliza nije ispunio očekivanja noseći crno-crveni dres sedmostrukog šampiona Evrope.

Sinoć protiv slabašnog Dudelangea postigao je prvi gol u sezoni, odnosno tek deveti u 60. utakmici za slavni klub. Priznaćete, slabo, preslabo za igrača oko koga je planirana izgradnja novog veznog reda Milana. U krajnjem slučaju, premalo za 22.000.000 evra, koliko su Italijani uložili u Çalhanoğlua jula 2017.

Italijanski i Nemački medji poslednjih dana pišu kako postoji sasvim realna mogućnost da turski reprezentativac već ovog januara napusti San Siro. Pogotovo ukoliko Milan sa Udineseom dogovori transfer Rodriga De Paula.

Mediji sa Apenina danas javljaju da će Çalhanoğlu tokom decembra biti na svojevrsnoj audiciji, posle koje će biti odlučeno da li ide ili ostaje.

A zainteresovanih strana ima. Pre svih pominju se RB Leipzig i Schalke, mada se smatra da je klub iz Gelzenkirhena realnija opcija, pre svega jer je obezbedio plasman u drugu fazu Lige Šampiona i želi da se pojača. Takođe, Leipzig ima takvu poslovnu politiku da ne preplaćuje igrače, pogotovo ne one starije od 22-23 godine.

U svakom slučaju u Milanu se nadaju cifri od 15.000.000 evra ukoliko reše da prodaju Çalhanoğlua. Ta cifra "zatvorila" bi im knjige i ne bi bi bilo problema s finansijskim fer plejom kada je ovaj igrač u pitanju...