18.11.18.

Defanzivno uništenje za AC Milan: Evo i svih solucija nakon povrede Romagnolija

Alessio Romagnoli je doživeo povredu, a jučerašnji medicinski testovi pokazali su da će se Italijan naći van terena bar mesec dana. Kapiten Milana se tako priključio listi povređenih defanzivaca Milana među kojima su Mattia Caldara i Mateo Musacchio. Trener Gattuso je na mukama, kako konstruisati odbranu za sledeći meč protiv Lazija.

U prijateljskom meču održanom u Milanellu protiv Milanovih omladinaca Gattuso je krenuo sa formacijom 3-5-2. U odbrani su igrali Ignazio Abate, Cristián Zapata i Stefan Simić koji još uvek nije odigrao nijednu utakmicu ove sezone. Sve ide u prilog tome da će trener Rossonera ostati pri istoj formaciji i na meču protiv Lazija, sa pridodatim Ricardom Rodríguezom na levoj strani sredine terena, kao i sa Calabrijom na desnoj strani sredine terena. Postoje 4 kombinacije:

Abate-Rodríguez-Zapata
Calabria-Rodríguez-Zapata
Simić-Rodríguez-Zapata
Zapata-Kessié-Rodríguez

Sa 3 nedostupna centralna defanzivca, samo dva su dostupna: Zapata i Simić. Milan je za sada pokazao mnogo mana u igri sa 3 centralna beka, što bi možda moglo da rezultira idejom da se zadrži formacija sa 4 igrača pozadi. U tom slučaju kombinacije su sledeće:

Calabria/Abate-Simić-Zapata-Rodríguez
Calabria/Abate-Zapata-Rodríguez-Laxalt
Calabria/Abate-Kessié-Zapata-Rodríguez

Sada je sve na Gattusu da pronađe najbolje moguće rešenje kako bi Milan izborio što bolji rezultat na Olimpicu.