21.11.18.

Fassone: Ronaldo je bio skup za Milan

Bivši Izvršni direktor Milana, Marco Fassone, dao je interesantan intervju Magazinu „Sole 24”, u kojem je pričao o danima provedenim u italijanskom gigantu i saradnji sa kineskim vlasnikom Yonghong Lijom, koji je ostavio klub u velikim dugovima.

Fassone je otkrio da je Li želeo da angažuje Cristiana Ronalda i da je tim potezom hteo da uđe na kinesko tržište. Ipak, ostao je Fassone ubeđen da je klub najbolje funkcionisao kad su ga vodili on i Massimiliano Mirabelli.

„Istina je da je Yonghong Li 2017. godine želeo da dovede Cristiana Ronalda, koji je najavljivao odlazak iz Reala. Tim potezom, želeo je da klub izvede na kinesko tržište. Sreli smo se sa Cristianovim menadžerom Jorgeom Mendesom, kako bismo saznali Ronaldovu cenu. Posle svega, rekao sam Yonghongu da odustane od svog sna, jer je Portugalac bio skup, koštao je previše. Mislim da sam uvek želeo najbolje klubu i da je taj potez bio dobar”, rekao je Fassone.

Sredinom jula ove godine, Fassone i Li su smenjeni, a u saopštenju akcionara kluba, pisalo je da su razlozi „pravne” prirode. Ipak, ubrzo je otkriveno da su Milanezi na nove igrače potrošili 200 miliona evra, a da je kineski vlasnik pozajmljivao novac po nepovoljnim uslovima od kompanije „Elliott Menadžment”.