12.11.18.

Gattuso kritikovao Higuaína: Mora to promeniti!

Imao je komentar na ponašanje Argentinca.

Trener Milana Gennaro Gattuso prokomentarisao je sinoćnju partiju Gonzala Higuaína protiv svog bivšeg kluba Juventusa, koja neće ostati u dobroj uspomenu nikome na San Siru, a najmanje samom Argentincu.

Osim što je Higuaín krajem prvog poluvremena promašio penal, dobio je i crveni karton u 83. minuti nakon čega je potpuno 'pukao', verovatno kao nikada ranije u karijeri.

Gattuso je imao da kaže ponešto nakon loše Higuaínove noći i poraza od Juventusa rezultatom 2:0.

"Da li je Higuaín trebao šutirati penal? Mislim da jeste, osjećao je da bi mogao pogoditi, ali je promašio. Dešava se to, nije lako kada u takvoj situaciji uzmete šutirati jedanaesterac svom dojučerašnjem klubu. Ogroman je pritisak bio na njegovim leđima, pa to mogu da razumijem", rekao je Gattuso, te nastavio:

"Ali, Higuaín se mora promeniti. Mora naučiti da se malo bolje kontroliše, jer mu nije bilo potrebno da se onako ponaša pred kraj utakmice. Dobio je crveni karton ali nadam se da će se izviniti suduji. Trebao bi više kontrolisati svoje emocije u takvim trenucima".

Gattuso je teška srca priznao da je poraz od Juventusa očekivan.

"Juventus nije samo najbolji tim u Italiji, već verovatno i u Evropi. Oni su u rangu Barcelone i Manchester Cityja i čestitam im na pobedi. Žao mi je što nismo iskoristili neke šanse na početku drugog poluvremena, ali nedostajalo nam je oštrine", dodao je Milanov trener.