7.11.18.

Ibrahimović promenio ploču?

Da li će se Šveđanin vratiti na "Stari kontinent"?

Fudbaler Los Angeles Galaxyja Zlatan Ibrahimović odbacio je danas mogućnost prelaska na pozajmicu u neki evropski klub u januarskom prelaznom roku.

Ibrahimović je završio svoju prvu sezonu u američkoj MLS ligi, a postigao je 22 gola u 27 utakmica i imao je 10 asistencija. Švedski napadač ima ugovor i za narednu godinu, ali nije sigurno da li će ostati.

On je rekao da nije zainteresovan za povratak u Evropu na pozajmicu, kao što su to činili brojni igrači kada se završi sezona u MLS ligi, među kojima i David Beckham, Landon Donovan, Robbie Keane i Jermain Defoe.

"Ako sam u Galaxyju, onda sam fudbaler Galaxyja. Ne idem u inostranstvo da radim takve stvari, pozajmice i sve to... To mi ne treba. Ako pripadam jednom klubu, onda ostajem u jednom klubu. Koncentrišem se na taj klub i posvetim mu svu pažnju, tako da ne razmišljam o pozajmici", rekao je Ibrahimović, preneli su britanski mediji.

Galaxy nije uspeo da se plasira u plej-of, nakon što je protiv Houstona ispustio dva gola prednosti (2:3). Ibrahimović je rekao da želi da se Galaxy bori za titulu, ako odluči da ostane i drugu sezonu u Los Angelesu.

"Ako ću da se vratim, želim da se borim za trofej. Nisam tu na odmoru, tu sam zbog izazova. Želim da osetim da imam šansu da budem najbolji u MLS - moj tim, ne ja, pošto sam ja najbolji. Dugoročno, ne znam kako će izgledati. Ovo je novo za mene, tu sam šest ili sedam meseci", naveo je 37-godišnji napadač.

On je rekao da uprava kluba zna njegove želje i zahteve, kao i da je rukovodstvo pozitivno i da su pomogli njemu i njegovoj porodici u svemu.

"Možemo da kažemo da nisam zabrinut", dodao je Ibrahimović. Upitan kada očekuje da će se rešiti situacija, Ibrahimović je odgovorio: "Što pre".

Predsednik Galaxyja Chris Klein rekao je da je u planu da Ibrahimović ostane i sledeće sezone.

Podsetimo da su interesovanje za njegove usluge pokazali Milan, Manchester United i madridski Real, delovalo je da su "Rossoneri" blizu dogovora sa Šveđaninom, ali od pozajmice do kraja sezone neće biti ništa.

Ostaje jedino da se vidi da li bi Ibrahimović u januaru mogao da bude prodat nekom od evropskih klubova, kako sa Galaxyjem ima ugovor do kraja naredne godine.