15.11.18.

Novi život Tiémoué Bakayoka i potpuni zaborav na košmarni početak

Francuski vezista proživljava neke potpuno nove momente u Milanellu.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Tako je život Tiémoué Bakayoka doživeo totalni preporod otkako je Lucas Biglia otišao na pauzu zbog teže povrede. Čovek koji je posle nepuna dva meseca od dolaska iz Chelseaja proglašen tehnološkim viškom i za koga su se praktično pakovali koferi, sada je postao najsvetlija tačka Milana!

Tmurni, sumorni i sivi dani Tiémoué Bakayoka u Milanu postali su vedri, sunčani i sjajni. Zaokret za 180 stepeni. Možda zvuči rogobatno, ali zaista je Bakoyoko pronašao novi život u Milanu otkako je Biglia ispao iz tima.

U prilog tome govore činjenice. Na poslednje tri utakmice u Seriji A (pobede nad Genovom i Udineseom, te poraz od Juventusa), Bakayoko je bio verovatno i najbolji igrač Rossonera. Raspoložen, željan akcije, pun energije, pokretan, razigran.

Gledajući samo spektar onoga što je uradio u pomenute tri utakmice, Bakayoko je osvojio sedam duela kroz klizeće startove, napravio šest uspešnih driblinga i izašao kao pobednik iz čak 26 direktnih okršaja s protivnikom, uključujući i osam vazdušnih duela. a osvojio je i 24 lopte. Sve za 270 minuta na terenu! Podsetimo, u prvih deset kola Bakayoko nije skupio ni punih 90 minuta u igri.

Italijanski mediji pišu da je Gennaro Gattuso oduševljen. Čovek koji je i sam priznao da Bakayoku nije pružio dovoljno podrške, niti mu ukazao na određene stvari koje bi mu olakšale život u Milanellu, sada na raspolaganju ima igrača koji je postao zaštitni znak Rossonera. Bakayoko ponovo izgleda kao igrač koji je plenio kvalitetom u šampionskoj sezoni Monaca.

Navodno, Bakayokov idol iz detinjstva je legendarni vezista Patrick Vieira, međutim u Milanu ga savetuju da se igrački više ugleda na čuvenog Marcela Desaillyja, koji je i sam branio boje Rossonera pre dolaska u Chelsea. Jer ne treba zaboraviti da je u određenim periodima svoje karijere Desailly čak igrao i u veznom redu, kao defanzivni i centralni vezista.