2.11.18.

Posle jutrošnjeg poteza, Milanova poruka jasna, sa ova tri pojačanja, Liga Šampiona blizu!

"Elliott" je kako smo pisali, odbio ponudu za kupovinu kluba, a ne žele više da se spuste ispod sadašnje pozicije. Za to su potrebna tri pojačanja, po jedno u svakoj liniji tima. Ovo su imena...

Posle vesti da je Elliott odbio ponudu iz Češke da proda klub za 600 miliona navijači su umereni da američki investicioni fond ima ideju da pojača tim, a već se pominje nekoliko konkretnih imena.

Jedno je povratak Zlatana Ibrahimovića, Real i Junajted nisu opcije, Milan jeste, Zlatan voli grad i klub, pristao bi na manja primanja da zaokruži karijeru. On bi bio veliki plus, iako je tu Higuaín, svakako da bi Rino Gattuso dobio pravog lidera svlačionice.

Posle povrede Caldare, klub mora da reaguje i kada je u pitanju štoper, Rodrigo Caio je prva opcija, mada bi Milan da pozajmi pre Benatiju od Juventusa sa otkupom ugovora na kraju sezone. Marokanac nije zadovoljan, dobro igra, ali je konkurencija strašna, Chiellini i Bonucci u svakom slučaju ima prednost, tu su Barzagli i Rugani.

Jedna od varijanti je i povratak Thiaga Silve, ali to je manje verovatno.

U veznom redu, Milan pokušava da ukrade Fàbregasa šest meseci pre isteka ugovora, novac je navodno obezbeđen kada je u pitanju plata Španca, sa njim na mestu pleja tim bi bio mnogo kvalitetniji. On želi minute, raspoložen je da dođe u Italiju, a videćemo hoće li Sari dati "zeleno svetlo". Uz Španca, Milan cilja Ramseyja kome na leto ističe ugovor,ali na zimu možda dođe i Denis Suárez iz Barcelone koji nema mesta u Kataloniji.

Gattuso upravo želi da napravi vezni red koji će biti osnova tima, Bakayoko, Montolivo bi mogli da napuste klub, Suso ima ponude da ode, a Çalhanoğlu je razočarao.

Sa tri ili četiri nova igrača ove zime, borba za povratak u Ligu šampiona bi bila mnogo izvesniji rasplet, na sve načine "Rossoneri" pokušavaju do top 4. Popravili su formu, pobede kod kuće su ih podigle, sada su na deobi četvrtog mesta sa Laziom, imaju tri boda više od Rome i američki vlasnici žele da Gattusu obezbede igrače koji bi mogli da garantuju ostanak u top 4.