11.11.18.

Zbog čega Cristiano Ronaldo ne voli da igra na San Siru?

Da li se večeras ruši "kletva"?

Veliki derbi večeras se igra na San Siru između Milana i Juventusa u okviru 12. kola italijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije stiže na San Siro kako bi nastavio pobednički niz, ali sigurno je ni da se Rossoneri neće tek tako predati. Iako ekipa Gennara Gattusa ne pruža baš najbolje partije za njih je najbitnije da dolaze do pobeda i sada su na čak četvrtom mestu Serije A sa 21 bodom, odnosno deset manje od Juventusa.

Jasno je da Stara dama najveće nade večeras polaže u Cristiana Ronalda za kojeg je ovo prvi derbi protiv Milana otkako igra za Juve. Međutim, Ronaldo je već nekoliko puta igrao na San Siru u svojoj karijeri, ali u pet mečeva na ovom stadionu nikada nije uspeo da zatrese mrežu.

Ronaldo je u tri navrata na ovom terenu igrao protiv Milana, jednom protiv Intera, te jednom u finalu Lige Šampiona protiv Atlético Madrida. Jedinu pobedu njegov tim je ostvario upravo protiv Atlético Madrida, dok su Milan i Inter bile tada neosvojive tvrđave za ekipe u kojima je igrao Ronaldo.

Međutim, Ronaldo se nalazi u jako dobroj formi u poslednje vreme i navijači Juventusa veruju da će portugalski fudbaler večeras srušiti "kletvu" San Sira koju ima već 13 godina.