5.12.18.

"Ronaldo nam je rekao da dolazi da osvoji Ligu Evrope, Auba je takođe bio na putu..."

Bivši direktor Milana tvrdi da je CR bio na korak od San Sira.

Deluje kao dobar vic, ali bivši direktor Milana Massimiliano Mirabelli je uveren da bi danas Cristiano Ronaldo nosio dres Milana da stvari tada nisu pošle po zlu.

Yonghong Li je platio 740 miliona eura za Milan donedavnom vlasniku Silviju Berlusconiju, a u leto 2017. godine je potrošio 230 mil. eura na pojačanja.

Tada je postojala mogućnost da u Milan dođu čak Ronaldo i Pierre-Emerick Aubameyang, no ubrzo se raspala kineska vladavina na San Siru, pa je klub otišao u ruke Amerikancima.

"Potvrđujem ono što sam rekao, postojala je mogućnost potpisivanja Cristiana Ronalda. Nismo se samo šalili: uveravam vas da bi, da su trenutni vlasnici tada bili na čelu, u ovom trenutku Cristiano Ronaldo nosio milanski dres. Mogu to garantovati", rekao je Mirabelli, pa je dodao:

CR bio srpeman i na Ligu Evrope

"Nije mu smetalo što ne bi igrao u Ligi Šampiona. Tada nam je rekao: 'Nikada nisam osvojio Ligu Evrope, sada ću je osvojiti'. Seo sam sa agentom i moj deo posla je bio završen, sve je bilo definisano, uključujući igračevu platu i cenu transfera. Nisam se bojao da će nešto poći po zlu, jer kada je Silvio Berlusconi prodao Milan kineskoj grupi, rekao nam je o velikom čoveku, koji iza sebe ima advokate i velike banke. Berlusconi je rekao da novi vlasnik može da uradi za Milan više nego što je on mogao".

"I Aubameyang nam je hteo da dođe. Kada sam razgovarao s njim, nažalost prvi izbor trenera Vincenza Montelle je bio Nikola Kalinić i morao sam da sledim upute trenera. Pre odlaska razgovarali smo s Moratom, Immobileom i Benzemom, pregovarali smo s Higuaínom...", tvrdi Mirabelli.