25.1.19.

Gattuso: Piątek je kao Robokap

Malo priča i mnogo toga radi na terenu, poručio trener Milana uoči derbija sa Napolijem.

Trener Milana Gennaro Gattuso izjavio je da je vrlo zadovoljan onim što je video na prvim treninzima Krzysztofa Piąteka. On je uoči subotnjeg derbija sa Napolijem na San Siru još poručio da će Allan mnogo nedostajati četi Carla Ancelottija, odnosno da Rossoneri imaju želju da zadrže Cristiána Zapatu.
"Piątek je kao Robokap. Malo priča i mnogo toga radi na terenu. Fizički je spreman, dobro napada prostor i pun je entuzijazma", kazao je Gattuso nagovestivši da bi Poljak mogao da dobije šansu od prvog minuta protiv Napolitanaca.

Gattuso je prokomentarisao i susret sa učiteljem - Carlom Ancelottijem...
"Njega je nemoguće oponašati, to kako on upravlja svlačionicom... Taj dar je u njemu. Jednostavno, ima tu mogućnost da natera igrače da mu veruju, ulazi u njihove glave. Malo njih je reklo nešto ružno o Carlettu. Suština je da je nemoguće kopirati ga. Ali sve što znam naučio sam od njega. Sjajna osoba".

O Çalhanoğluu i spekulacijama da odlazi...

"To su izmislili novinari. Ne postoji takva ideja. Da, Leipzig ga je želeo, međutim mi smo uvek govorili da je važan igrač za nas i da nije na prodaju".

Zapata?
"Ugovor mu ističe, kao što znate. I mi smo mu ponudili novi. Sada je sve na njemu. Želimo da ostane. Sigurno da nikoga nećemo dovoditi na njegovoj poziciji. Za sada".

Činjenica da neće biti Allana u postavi, kako je i sam Ancelotti potvrdio, ne opušta Gattusa, koji je svestan koliko je Brazilac važan za ekipu Napolija.
"Mnogo gube što ga neće biti, ali znam da Carlo ima mnogo alternativa. Nama je sutra potreban odličan nastup kako bismo bodove zadržali kod kuće. Igramo protiv strašnog tima. Jaki su na lopti kao i prošle sezone, a sada su još i mnogo direktniji. Lakše ulaze u šanse"...

O potencijalnim novim pojačanjima Gattuso nije želeo...
"Dobri smo ovakvim kakvi smo".