3.1.19.

„Lajk“ zapalio Rossonere, Belgijanac hoće na San Siro

Milan pred još jednom teškom misijom.

Milan želi Yannicka Ferreira Carrasca, a izgleda da i Belgijanac želi u Milan.

Međutim, problem je novac. Rossoneri nemaju baš finansijske mogućnosti da isprate ovu priču.

Milan traži pojačanje na poziciji krilnog napadača ili polušpica i to nije novost. Pominjali su se Muriel koji ih je odbio i otišao u Fiorentinu, zatim Hirving Lozano iz PSV Ajndhovena koji košta 40.000.000 evra, pa Rodrigo de Paul iz Udinesea koji je bliži Romi, a sada je prva želja Ferreira Carrasco.

Belgijanac je prošle zime iz Atlética otišao u kinrski Dalian. S debelim razlogom. Osigurao je sebi platu od astronomskih 11.000.000 evra što u Italiji, a pogotovo u Milanu, ne može ni da sanja. Samo Ronaldo u Seriji A ima veću platu od 10.000.000 evra, a tek nekolicina igrača veću od 6.000.000 evra godišnje. Uglavnom su svi iz Juventusa.

Međutim, Kina mu je dosadila i nada se povratku u Evropu. Spreman je i na finansijsku žrtvu kako bi opet zaigrao za neki veliki klub. Milan je spreman da počne pregovore, a izgleda da je i Carrasco jer je „lajkom“ na društvenoj mreži Instagram reagovao na vest da ga Milan želi i raspalio je maštu navijača. Međutim, da bi se došlo od „lajka“ do konkretnog posla, potrebno je da se Rossoneri isprse. Dalian traži 30.000.000 evra na ime obeštećenja, a pitanje i na koju bi platu pristao brzonogi dribler.

Ovo je teško ostvariva priča i verovatno će Milan morati da se zadovolji nekom utešnom nagradom. Kao što je naprimer Manolo Gabbiadini iz Southamptona koji je višak na Saint Maryju. Doduše, za njega se interesuje i Leeds...