4.1.19.

ZVANIČNO: Novogodišnji Paquet(á) za navijače Milana

Ugovor na pet godina.

Davno je najavljeno, danas je ozvaničeno: Lucas Tolentino Coelho de Lima, poznatiji kao Paquetá, postao je novi fudbaler Milana. On je stigao iz Flamenga i potpisao je ugovor na pet godina, dakle biće deo Rossonera do 30. juna 2023 godine.

Paquetá je veliki posao Milana jer je u konkurenciji evropskih aždaja osigurao transfer Flamengove “desetke“. Flamengo je prihvatio ponudu Milana od 35.000.000 evra plus bonuse. Inače, otkupna klauzula je bila 50.000.000, ali je Leonardo odradio veliki posao i spustio cenu. Kada je sam igrač u pitanju on se zadovoljio platom od maksimum 1.700.000 evra po sezoni u narednih pet godina...

Paquetá se pominjao kao pojačanje skoro svih velikih evropskih klubova. Dovođen je u vezu sa Realom, Barcelonom, Liverpoolom, Chelseajem, Manchester Cityjem, ali najviše sa Paris Saint-Germainom. Zemljak Neymar ga je ubeđivao da mu se pridruži, a Sveci su bili na pragu dogovora sa Flamengom. Ipak, izgleda da je presudila igračeva želja da pojača italijanski klub.

Paquetá ima 21 godinu, igra na poziciji „desetke“ ili kao drugi špic. Ima sjajne tehničke i plejmejkerske kvalitete.

Radi se o kreativcu koji suštinski igra iza napadača, može da odradi zadatke po krilu, a neće se buniti ni ako ga spustite na mesto u veznom redu. Rino trenutno forsira 4-3-3, no kada dođe Paquetá ne treba isključiti mogućnost prelaska na 4-2-3-1, ili neku od varijanti sa trojicom ofanzivaca iza špica.

Ljudi sa San Sira mogu da budu zadovoljni, kao i njegovi navijači. Stigao je "novi Kaká", kako ga neki nazivaju.