22.6.14.

Milan kreće iz 50 miliona plusa!

I bez prodaje Balotellija Milan će imati priliku da prodajama igrača i oslobađanjima od jakih ugovora stigne do sredstava za nove igrače. Ko odlazi da bi rasteretio klupski budžet?

Barbara Berlusconi je otvorila sezonu prodaja rečima da niko nije nezamenljiv, ali što se Marija Balotellija tiče "Rossoneri" neće spustiti cenu ispod 30 miliona evra.

Međutim praktično je dve trećine tima na prodaju, a nije zanemarljiva suma koja će se dobiti kombinacijom novca od transfera i uštede na ugovorima igrača.

Prvi na listi je Kaka koji je na izlaznim vratima, oko 4.5 godišnje plate plus porezi su velika glavobolja za klupski budžet, a tim će napustiti i Robinho koji zarađuje oko 3 miliona. Oba Brazilca imaju ugovor do narednog leta i Milan ne planira da ih zadrži.

To je tek početak, pustili bi besplatno Mexesa koji takođe ima ugovor do 2015. ali i ogromna 4 miliona evra godišnju platu.

Uz pomenutu trojicu biće verovatno prodat i De Jong koji je na meti Manchester Uniteda.

Od ranije je poznato da klub mogu da napuste Nocerino i verovatno Matri koga će Milan probati da proda u Premijer ligu. Ako se sračunaju plate i eventualno obeštećenje, računajući i De Jonga to je zavidna suma.

Odlazi i Essien, koji takođe ima platu veću od 2 miliona evra. Računa se da odlaze i Emanuelson, možda i Constant pa će ekipa svakako doživeti velike izmene. Ne zaboravimo i Nianga koji je na meti Olympiakosa...

Inzaghijevu seču će preživeti veterani Abbiati, Bonera, zatim Zapata, stigao je Alex, a Milan će pokušati da otkupi Ramija. Ako na to dodate Polija, povređenog Montoliva, De Scigla, El Shaarawyja, Pazzinija, Honde i još nekolicine igrača.

Što se pojačanja tiče, ako bude prodat Balotelli, stići će napadač, a Milan cilja i sjajnog Iturbea za koga Verona traži veliki novac.

Ne zaboravimo ni da je potpisao Menez, pa je jasno da Milan lagano kompletira redove.

Ali, i navijačima je jasno da samo uz prodaju Balotellija mogu računati na neka veća pojačanja.

Izvor: sportske.net