23.6.14.

Napadački valcer u Seriji A!

Vodeći timovi traže špiceve, nedostatak novca ih tera da se okreću veteranima i igračima koji su ranije već nastupali u Seriji A.

Hajde da krenemo od Juventusa koji ima nameru da gotovo u potpunosti promeni napad, pa je izvesno da će Quagliarella i Vučinić napustiti klub. Juve želi Moratu, ali za sada je kamen spoticanja sa Realom i suma i klauzula po kojoj bi Merengesi mogli da otkupe Španca ako proigra.

Čitavog leta se priča o Drogbi, kod njega zapinje dužina ugovora jer bi Juve da legendarni Afrikanac potpiše na samo jednu sezonu. Turski mediji su preneli da je posao završen, ali se stiče utisak da je Drogba samo rezervna opcija.

Ni Alexis Sánchez kome cena raste zbog Mondijala nije tako blizu jer su se umešali engleski klubovi, pa je sad u prvi plan izašao nekadašnji napadač Milana, Alexandre Pato. On je dosta vremena u Italiji proveo povređen, vratio se u domovinu, zimus je odbio Tottenham, a Juve već šest meseci razmatra način da ga vrati u Seriju A.

Što se Milana tiče pojavio se Sammy Eto'o kao ideja, njega je još želeo Seedorf, Holanđanin je smenjen, no "Rossoneri" ne bi imali ništa protiv da Kamerunac kao slobodan igrač stigne u njihove redove. Ako bude prodat Balotelli, Galliani je najavio poteru za novim napadačem, ali mete poput Mandžukića i Džeka za Milan su u ovom trenutku nemoguća misija.

Komšije iz Intera takođe nisu rešile pitanje napadača. I oni čekaju prodaju Guarína i još par igrača kako bi probali da dovedu Jovetića iz Cityja, makar na pozajmicu, mada je to takođe, za sada nerealno. Inter traži klasičnog napadača, zamenu za Milita, ali za sada nema naznaka ko bi to mogao biti.

Thohir je putovao u Englesku, nije uspeo da se dogovori sa Tomom Incom, a pretpostavljalo se da je razgovarao sa Tottenhamom oko Lamele. Ali, svi koji se pominju su više krila ili polušpicevi, ranije su želeli momka koji je ponikao u klubu, ali nikada nije dobio šansu, Mattiju Destra. Ipak, Roma o tome nije želela da pregovara.

Utihnule su priče i o Pablu Osvaldu koji se nije proslavio proletos u Juventusu.

Kada su Rimljani u pitanju, i oni su kontaktirali Eto'a, priča sa povratnicima im se isplatila u slučaju Maicona, pa se nadaju da bi još jedan bivši igrač Intera mogao da im pomogne da se uključe u borbu za titulu.

Napoli čeka Higuaina, ako on izrazi želju da ode i Barcelona plati između 60 i 70 miliona evra, De Laurentis će tražiti novog napadača. Već se pominje Balotelli, ali sve to je na dugom štapu.

U svakom slučaju već viđeno, da bi kupovali jeftino ili dovodili besplatno, Italijani moraju da prodaju one najbolje, a kako sami kažu, Drogba, Eto'o, pa i Pato su u godinama kada nije baš sigurno da mogu mnogo da pomognu u evropskim aspiracijama.

A opet, svaka pomoć je dobrodošla...

Izvor: sportske.net