15.8.14.

Istorija Ronaldinha u jednoj slici!

Legenda brazilskog fudbala, i po mišljenju mnogih jedan od najboljih fudbalera u istoriji ovog sporta, Ronaldinho Gaucho, okačio je na svojim tviter sliku svih dresova koje je ikada nosio.


Bivši brazilski reprezentativac i fudbaler Gremija, Paris Saint-Germaina, Barcelone, Milana, Flamenga i Atlético Mineira okačio je na svoj twitter sliku sa svim dresovima koje je ikada nosio u svojoj trofejnoj karijeri, uz komentar "moja istorija u slici".

Kada se ovako pogleda, iako Ronaldinho nije igrao u velikom broju klubova, u svakom je ostavio veliki trag i bio poštovan.

Ronaldinho je prošao sve reprezentativne selekcije Brazila, a za A tim nastupao je 97 puta i postigao 33 gola. Mnogi i danas ne mogu da prežale Scolarijevu odluku da ga ne vodi na prvenstvo i veruju da bi Brazil, ako ništa drugo, igrao mnogo bolji fudbal sa njim u timu.

Naravno, Brazilac je najbolje partije pružao u dresu Barcelone, kada je na 145 utakmica postigao 70 golova.

Mnogi će reći da je Ronaldinho mogao i više da je vodio pravi sportski život i radio na sebi, ali je život koji je vodio i igra koju je igrao uvek imala dušu, zbog čega će uvek biti upamćen kao jedan od poslednjih velikih genijalaca koji su, bar do sada, igrali ovu igru.

Nadamo se da Ronaldinho planira da nastavi da uvećava ovu kolekciju i omogući nam da uživamo u njegovim majstorijama još par godina...