17.8.14.

Man Utd razmišlja o Mexesu

Menadžer Manchester Uniteda ubrzano radi na dovođenju pojačanja na deficitarnim pozicijama a poslednja vest je da "Đavoli" neće tako lako "uzeti" Benatiju zbog čega Van Gaal ima i rezervno rešenje.

"Corriere dello Sport" prenosi da je Holanđanin pikirao igrača koji bi mogao da bude okarakterisan kao "plan B" i mada mnogima deluje nemoguće, radi se o iskusnom defanzivcu Milana.

Mnogo jeftinija opcija za United bila bi dovođenje Philippea Mexesa koji je poslednjih deset godina proveo igrajući za Romu i Milan.

Mexesu je do isteka ugovora sa Milanom ostalo još godinu dana i kao takav bi mogao da napusti "San Siro" za zbir svojih godišnjih plata, ali je pitanje koliko boljih opcija od njega Louis van Gaal zapravo ima.

Jasno je da tržište oskudeva sa kvalitetnim štoperima zbog čega je cena pojedinih prosečnih defanzivaca ovoga leta otišla do neslućenih visina.

Posle svega, treba imati u vidu da prelazni rok traje još dve nedelje i da će klubovi kojima United pokuca na vrata umeti da iskoriste "cajtnot" u kojem se slavni klub nalazi.

Sam transfer Philippea Mexesa deluje kao malo verovatan ali su nas prethodni letnji prelazni rokovi, posebno njihov finalni deo, naučili da strpljivo sačekamo poslednje minute do zatvaranja tržišta i da se previše ne iščuđavamo kada dođe do "rokada" koje nismo očekivali.

Izvor: sportske.net