22.8.14.

Milan - Kako potrošiti novac od Balotellija?


Koliko Milan ima novca na raspolaganju od prodaje Super Marija? Koji su sada potezi u prelaznom roku? Mogu li da dovedu napadača svetske klase?

Balotelli je u kasu uneo plus od 20 miliona, plus po 4 neto za svaku od preostalih godina ugovora. Ukupno je u pitanju prihod od 36 miliona, i Galliani se nada da će uspeti da angažuje dva pojačanja.

Prvi na listi je Alessio Cerci, cilj je da se italijanski reprezentativac dovede iz Torina kako bi formirao trio u napadu sa El Shaarawy-jem i eventualno Pazzinijem.

Međutim, Inzaghi traži boljeg napadača, navijači sanjaju dolazak "Tigra", ali Milan nema novca, Radamel Falcao je nemoguća misija.

Falcao jeste, njegova rezerva u reprezentaciji Jackson Martinez nije. Naime, napadač Portoa bi prema zamisli mogao da stigne na pozajmicu, bio bi plaćen nekoliko miliona, a ukupan transfer bi u junu 2015. iznosio oko 25 miliona evra.

Martinez je produžio ugovor sa Portom do 2017. njegova cena je oko 30 miliona, "Rossoneri" se nadaju da će uspeti da smanje cenu.

Osim Martineza, opcija je i Lavezzi, ako Paris Saint-Germain odluči da proda Argentinca. Njegova cena bi bila 20 miliona, ali ima velika primanja, oko 5 po sezoni. U ovoj varijanti bi Pazzini bio najistureniji napadač, ili čak El Shaarawy, a sa Lavezzijem i Cercijem činili bi strašan trio.

Inzaghi smatra da je odbrana sa Alexom i Ramijem dovoljno dobra, traži eventualno još jednu 'low costs' opciju u veznom redu, tipa Džemailija, a dobre vesti su stigle iz "Milan laba", Montolivo se ubrzano oporavlja i ranije nego što se predviđa bi mogao na teren.

Olakšavajuća okolnost je što Inzaghiju nije potrebna previše duga klupa, igra samo domaća takmičenja, pa bi Milan uz novac sačuvan od ugovora Kake i Robinha, i ovaj od Balotellija mogao da oformi respektabilan tim.