15.8.14.

Mirčea Lučesku upozorio Milan: "Ako želite Daglasa Kostu, pitajte nas! Bolji je od Hamesa Rodrigesa!"

Trener ukrajinskog Šahtjora iz Donjecka, Mirčea Lučesku, u intervjuu za italijanski sportski list Gazeta delo Sport govorio je o Daglasu Kosti, brazilskom krilnom igraču, za koji je zainteresovan Milan.


Rumunski stručnjak osvrnuo se na to kako je ovaj momak uopšte završio u ukrajinskom šampionu: "Bio sam u Egiptu 2009. godine, gde sam tražio talentovane momke, tehničare, koji tek treba da se formiraju. Mnogo mi se svideo tada. Predsednik je tražio samo njega i uspeli smo da ga ubedimo da dođe kod nas."

U to vreme u Egiptu se održavalo SP za igrače do 20 godina i drugi talenat koji je završio u Šahtjoru bio je Aleks Tešeira. Brazil je izgubio u finalu tog prvenstva na penale, ali je Kosta briljirao. Na prventsvo je došao sa velikim bremenom, jer je označen kao novi Ronaldinjo. Proizvod je omladinske škole Gremija, odličan je dribler i asistent.

"Sa 18 godina, svi talentovani igrači su na istom nivou. Do 21. godine, oni se formiraju, a rad u tom periodu određuje ih do kraja karijere. Potrebno je strpljenje, rad i instinkt. Drugima je potrebno više vremena, nestrpljivi su, pa im takvi igrači završe na ulici. Ja nisam takav. Darijo Srna je takođe veoma zaslužan, jer je kao kapiten bio tu da ga nauči dobro."

Pre mesec dana, Daglas Kosta i drugi Brazilci, odbili su da se vrate u Ukrajinu zbog nereda koji su zatekli zemlju dok su bili na pripremama. Međutim, deluje da se stvari vraćaju u normalu: "Odnosi su popravljeni. Razgovarao sam sa svima, ukazao sam na njihove greške i sada svi rade na treninzima naporno." Daglasu i Aleksu poručio je: "Budite sa nama još ovu sezonu u Ligi šampiona i bićete perfektni."

Lučesku se osvrnuo na zainteresovanost velikih klubova za njegovog dragulja: "Ponosan sam što jednog od mojih igrača traži veliki klub. Ali želim da se sve uradi kako treba, jer je klub taj koji se pita. Pogledajte kako se Rodrigez pokazao u Monaku, a zatim i na SP u Brazilu. Zašto ne bi mogao i moj Daglas? Za mene je bolji igrač od Hamesa."