14.8.14.

Samit u Milanu - Douglas Costa, Lavezzi ili Cerci

Šta je dogovoreno na sastanku kod Berlusconija? Dugonajavljivani samit u Berlusconijevoj vili u Arkoru proizveo različite glasine u italijanskim medijima u pogledu ciljeva u prelaznom roku Milana.

Sa dugo očekivanog samita čelnika Milana u vili Silvija Berlusconija izašle su različite, čak i kontradiktorne, informacije posle tročasovne večere u Arkoru.

Gazzetta dello Sport piše da su Galliani i Inzaghi izašli raspoloženi i da je dogovoreno da prvi izbor za pojačanje ofanzivne linije bude Douglas Costa iz Shakhtara.

Od Ahmetova će biti traženo da da popust na cenu od 25 miliona evra i da prihvati da obeštećenje bude plaćeno u četiri godišnje rate. Drugi izbor je Lavezzi. Pregovori El Pochovog menadžera i čelnika PSG o produženju ugovora su se blokirali i dve strane se nalaze na dijametralno suprotnim pozicijama, tako da je Lavezzi ponovo na tržištu.

Ali, piše Gazzetta, Juventus je u prednosti u odnosu na Milan kada su u pitanju pregovori za dovođenje nekadašnjeg fudbalera Napolija. Treći izbor Rossonera je Cerci, bio bi prvi da Cairo ne insistira na ceni od 20 miliona evra za 27-godišnjeg fudbalera.

Dogovoreno je i da se nastavi pritisak na Arsenal za Joela Campbella, odnosno da Milan bude spreman da uzme fudbalera u slučaju da Wenger promeni mišljenje i dozvoli odlazak Kostarikanca.

Corriere dello Sport piše da je prvi izbor Lavezzi, a drugi Cerci, dok Tuttosport tvrdi da je krilo Torina i dalje primarna želja Milana u ovom prelaznom roku.