23.8.14.

U Milanu konkurs, čekaju Berlusconija!

Ko će biti novi napadač Milana? Nekoliko imena u igri, postoje bolje i manje bolje opcije. I ona koja bi bila muzika za uši navijača. Ali, to zavisi od gazde...

Nekoliko imena je u igri, Jackson Martinez će teško u Italiju, Porto ne želi da ga proda. "Zmajevi" su pred plasmanom u Ligu šampiona, dobili su Lille u prvom meču i novac im nije potreban, ako se dokopaju evropske elite.

Milan je kontaktirao Romu, meta je Mattija Destro, pominje se pozajmica od 5 miliona evra i pravo otkupa na kraju sezone, ali Rimljani imaju druge ideje, žele da talentovanog napadača prodaju u Premijer ligu.

Jasno je, bez intervencije Berlusconija, odnosno novčane injekcije, malo je verovatno da će neko veliko ime stići na "San Siro". Danas mediji pominju ideju da se eventualno dovede Torres iz Chelsea-ja, ali njegova plata plus želja Chelsea-ja da on bude prodat, ne pozajmljen čini ovu misiju veoma teškom.

Lakša je Sammy Eto'o, koga je želeo i Juventus, i koji je bio na vratima Liverpoola, ali sada su mu šanse dolaskom Balotellija smanjene. Kamerunac je slobodan igrač, poznaje ambijent, igrao je za Inter, no, ovo ne bi svakako zadovoljilo navijače.

Oni maštaju o kolumbijskom "Tigru". Galliani čeka gazdin mig, ako budemo videli kao u prošlosti Berlusconija poput konjice koja spašava stvar u poslednjem trenutku, onda postoji šansa da se dovede Falcao. Ipak, mnogo bi stvari trebalo da se poklopi kako bi se to desilo.

Pominje se i Borini, koji je u Liverpoolu na ledu, ali on nije klasičan napadač kakvog želi Inzaghi. Tu je i Pandev, sva ta imena teško da mogu Milan da odvedu na neki drugi nivo, odnosno da značajno ojačaju tim.

Ekipa je danas optutovala u Ređo Emiliju, večeras je na programu Tim Trofej, rivali su Sassuolo i Juventus. Loš rezultat bi povećao pritisak na Gallianija da dovede neko veće pojačanje, iako su u pitanju prijateljski mečevi.

Milan je protiv velikih na pripremama pokazao da nema kvalitet za značajnije stvari i jasno je da se jedino ulaganjima može izvući iz sadašnje krize...je opcije. I ona koja bi bila muzika za uši navijača. Ali, to zavisi od gazde...

Izvor: sportske.net