28.10.14.

Berlusconi naredio Inzaghiju: Torres mora da ti igra!

Istorija se ponavlja, gazda Milana se opet meša u posao trenera.

Prvi čovek Milana Silvio Berlusconi razgovarao je sa trenerom ekipe Filippom Inzaghijem i naredio mu da Fernanda Torresa vrati u startnih 11, prenosi danas Gazzetta dello Sport.

Kako navodi najtiražniji italijanski sportski list Berlusconi je bio nezadovoljan Inzaghijevom odlukom da ostavi Torresa na klupi u prethodnom kolu protiv Fiorentine (1:1) i meč započne sa "lažnom devetkom" Jeremy-em Menezom.
"Berlusconi je u poluvremenu razgovarao sa Inzaghijem i rekao mu da mu se ne dopada ta odluka i da želi da vidi Torresa kao glavnog napadača tima", piše Gazzetta i najavljuje doskorašnjeg španskog reprezentativca od prvog minuta na terenu protiv Cagliarija sutra uveče.

Fernando Torres je pre utakmice sa Fiorentinom, gde je odigrao samo poslednjih 10 minuta, bio starter na četiri meča i postigao jedan gol.
"Nisam došao u Milan da prođe vreme, nego da ostavim trag", izjavio je Trores, jasno pokazujući želju da igra.

Berlusconi je i ranije znao da se meša u trenerski posao, poznato je da je svojevremeno od Fabija Capella tražio veću minutažu za Dejana Savićevića, a nije tajna da je u sezoni 2006/2007 Carlu Ancelottiju "savetovao" da baš Inzaghi ima prednost u odnosu na Alberta Gilardina u Ligi šampiona.

U oba slučaja bio je u pravu i oba puta Milan je osvajao trofej u Ligi šampiona, Savićević je blistao u Atini 1994. godine protiv Barcelone (4:0), dok je Inzaghi na istom stadionu, 13 godina kasnije, bio dvostruki strelac u trijumfu protiv Liverpoola (2:1) vrednog sedme, za sada i poslednje, titule prvaka Evrope za Rossonere.