20.1.15.

Boban udara maljem: Berlusconi je izgubio svest o modernom fudbalu!

„Da sam ja predsednik kluba, angažovao bih Paola Maldinija, dao bih mu kompletnu vlast“, rekao legendarni hrvatski as.

Nekadašnji as Milana Zvonimir Boban, koji posle igračke karijere radi kao komentator u Italiji, još jednom je demonstrirao da ima ćosav jezik. Legendarni hrvatski reprezentativac rekao je da je prvi čovek Rossonera Silvio Berlusconi izgubio svest o modernom fudbalu.

Popularni Zvone se u razgovoru za dnevnik „Corriero della Sera“ dotakao rada trenera Milana Filippa Inzaghija, te savetovao Silvija Berlusconija da u klub vrati jednog od najvećih kapitena Milaneza Paola Maldinija.
"Nažalost, predsednik Bersluconi je izgubio kontakt sa modernim fudbalom! To što je Silvio radio u prošlosti je jedna stvar, a ovo sada nešto sasvim drugo. Prvo apsurdno je da Milan ima dva izvršna direktora Gallianija i Barbaru Bersluconi. Da sam ja predsednik kluba, angažovao bih Paola Maldinija, dao bih mu kompletnu vlast. Gledao bih da hijerahijski bolje posložim klub", poručio je Boban.

Milan je trenutno osmoplasirani tim italijanskog prvenstva daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Sva je prilika da Pippo Inzaghi neće ispuniti prvi veliki trenerski cilj.
"Pippu nije lako. Razvija se kao trener. Međutim, morao je ranije da shvati da Milan nema tim koji može sezonu da završi na trećem mestu. Prevarili su ga komentari koji su stizali tokom sezone. Mislim da je i dolazak Torresa loše uticao na ekipu. Pippo se tada odlučio da igra sa lažnom devetkom, a to je vrlo teško raditi kada nemate velike majstore", podvukao je Boban.