27.1.15.

Milanov dan odluke, stiže špic, neće leteti samo Pippo?

Milan bi trebalo da dobije veliko pojačanje, ali svejedno, to neće promeniti sudbinu Filippa Inzaghija ako danas ne eliminiše Lazio. Navijači ne smatraju da je trener kriv. Ko "visi"?

Izgleda da je dogovor sa Romom postignut, Mattija Destro će se preseliti u Milan na šestomesečnu pozajmicu sa pravom otkupa od 15 miliona evra. Ovaj napadač bi danas ili sutra trebalo da stigne na "San Siro", ali Inzaghi nema vremena da o tome razmišlja.

Njegova sudbina vezana je za večerašnji meč protiv Lazija, ako se ne plasira u polufinale kupa, dobiće otkaz. U tom slučaju klupu privremeno preuzima večiti pomoćnik Mauro Tassotti, ko zna, možda i do kraja sezone, ako ne stigne Spalletti, ili na leto prva želja, Antonio Conte.

No, to je budućnost, klub je u haosu, "Corriere Dello Sport" piše da i dalje u pozadini svega besni sukob Barbare Berlusconi i Adriana Gallianija. Preseći će gazda Silvio, ali on osluškuje i vox populi.

Navijači su na strani lepe Barbare, protiv Gallianija, on će i večeras biti na meti, traži se njegova ostavka.

"Ujak Fester" je Berlusconijeva desna ruka više od 30 godina, prvo u biznisu, posle i u fudbalu, ali izgleda da je njegovo vreme isteklo. Smatraju ga odgovornim za lošu transfer politiku poslednjih godina, mada nije jasno šta je mogao bolje sa novcem kojim raspolaže.

U svakom slučaju, rezultata nema, Berlusconi uvek može da se pokrije smenom trenera ili da prebaci odgovornost na svoje nameštenike. U svakom slučaju Milan je na niskim granama, sve validne ankete su pokazale da ne postoji ni optimizam među navijačima, oni ne vide ličnost koja može da pokrene stvari.

Većina bi želela da Berlusconi proda klub, ali on traži sumu od 800 miliona evra, ne bi u ovom trenutku mogao da dobije ni pola milijarde. Klub gubi i prestiž i novac, pali su ispod Juventusa na globalnom nivou kada su prihodi u pitanju, a novi slabi rezultati će dodatno narušiti brend.

Hoće li baš sve stati u 90 minuta protiv Lazija, čak i da Milan pobedi. Iz ovog začaranog kruga se ne vidi izlaz...

Izvor: sportske.net