19.1.15.

Pippo priznao poraz!

Znate li kada je poslednji put Filippo Inzaghi isključen? To što je juče morao u svlačionicu pokazuje koliko je nervozan. Nakon utakmice rekao jednu indikativnu stvar, a u vili u Arkoreu su raspravljali o njegovoj sudbini...

Milanova jesen je zalivena suzama, u to nema nikakve sumnje. Ako se u 2014. i dalje verovalo na "San Siru" da proleće donosi borbu za povratak u Ligu šampiona, sada to deluje kao utopija.

Četiri meča bez pobede, dva poraza kod kuće, skor Filippa Inzaghija je poražavajući, čak i kada se uporedi sa prethodnikom Seedorfom.

"Kada Milan ne trči i ne bori se, deluje još tužnije nego inače", izrekao je presudu juče Zvonimir Boban.

Milan je delovao nemoćno, Inzaghi je u besu zbog jedne banalne greške sudija zaradio isključenje. On je tokom karijere retko, gotovo nikad dobijao crvene kartone, naime poslednji je dobio baš na "San Siru" 1996. kada je igrao zanimljivo za Atalantu, protiv Milana. I tada su to bila dva žuta, nikada kao igrač nije gubio glavu, pa je jasno u kakvom se rastrojstvu nalazi.

"Moramo da igramo bolje, iako nikada nećemo biti velika ekipa", tužno je konstatovao ono što se znalo i pre početka sezone, za veće stvari Milan nema kvalitet.

Oni će samo žrtvovati još jednu legendu, Inzaghi više nije nedodirljiv, juče je Berlusconi gledao meč u svojoj vili u Arkoreu sa ćerkom Barbarom. Mediji prenose da je bio veoma nezadovoljan i da već razmišlja o smeni Inzaghija. Ključ će biti kup meč protiv Lazija, 27. januara, pre toga Milan će sa Rimljanima igrati i u prvenstvu, ali ako ispadnu iz kupa (domaćini su u tom duelu), Filippo Inzaghi će teško dočekati februar na klupi.

Jer, od trećeg mesta nema ništa. U ovom trenutku Milan je daleko i od pete pozicije, imaju pet bodova manje od Lazija, sedam od trećeplasiranih Napolija i Sampdorije. Više od tabele presuda je igra, ona je očajna, Atalanta je dobila bez većih problema, a jasno je da ovaj Milan nema ideju u igri. Oni na strani mogu da budu opasniji kada se brane, međutim, nije čudno što su rasprodali bodove protiv timova iz donjeg doma i sredine tabele.

"Imam i dalje podršku kluba", rekao je Inzaghi, ali svejedno, čak i da ostane na klupi, sa ovakvom ekipom nema budućnost.

Sve su glasniji zahtevi da Berlusconi proda klub, ali on traži nerazumne sume koje niko neće platiti. U svakom slučaju, teško je i gledati ovako nešto, Milanovi navijači su zaslužili mnogo više...

Izvor: sportske.net