25.1.15.

Pippo, smenjen si!

Pitanje je tajminga, ali vrlo je izvesno da Filippo Inzaghi neće dočekati kraj sezone na klupi Milana. Da li je njegov kraj u utorak? Zamena je spremna.

Filippo Inzaghi je na kraju puta. U Milanu nisu spremni da više čekaju, sinoćnji poraz u Rimu je ubedio Berlusconija da je legendarni napadač još jedna potrošena priča.

Naime, igra Milana je ispod svih kriterijuma, treće mesto nemoguća misija i "Rossoneri" neće dozvoliti da Filippo Inzaghi troši vreme kluba. On će poslužiti kao kišobran, iako je svima jasno da njegova krivica nije najveća kada su u pitanju stradanja "Rossonera".

Bilo kako bilo, osvojio je jedan jedini bod u 2015. godini, čeka ga kup u utorak, ako izgubi od Lazija, odnosno ne plasira se u polufinale biće smenjen. Ali, i ako prođe, samo kupuje vreme, jer slede gostovanja u Parmi i Torinu protiv Juventusa, praktično čekaće se poraz da mu bude uručen otkaz.

Milan je našao i novog trenera. To neće biti Arrigo Sacchi, već Luciano Spalletti.

Nekadašnji trener Rome i Udinesea je bio kandidat i 2010. ali se Milan tada odlučio za mlađeg Maxa Allegrija. Spalletti je otišao u Zenit, i dalje ima faraonski ugovor iako je smenjen pre godinu dana. On sedi u Sankt Petersburgu i čeka da mu istekne obaveza ovog leta.

Spreman je da nekoliko meseci ranije, dakle ovog proleća raskine obavezu sa Rusima i prihvati ponudu Milana. Ako zameni Inzaghija imaće zadatak da popravi stvari, ali bez pritiska, do kraja sezone. Tačnije, Milan će ciljati Evropu, odnosno LE, ali čini se da to nije prioritet i da su u klubu svesni da je i ova sezona izgubljena.

Sam Sacchi je odbio da čuva mesto do kraja sezone, odnosno da preuzme klupu od Inzaghija jer kaže da nema energije za svakodnevni rad.

Mnogi veruju da je ovo izgovor, legendarni trener jednostavno shvata da je sa ovim timom nemoguća misija više od sredine tabele, jednostavno Milan je u najvećoj krizi od dolaska Berlusconija 1986. i nema novca da oformi ozbiljan tim i vrati se u vrh italijanskog fudbala.

Izvor: sportske.net