11.1.15.

Prvi čovek Torina: Cerci je suviše lenj da bi bio šampion (VIDEO)

„Čerčija stalno treba podsećati da će dobrim treninzima dobiti na mišićnoj snazi i brzini uz koje može da bude razarajući ispred gola. Ako ne radi to onda je samo normalan igrač“, rekao je Gianluca Petrachi.

Alessio Cerci je prošle godine harao u ekipi Torina, ali je njegov transfer u Atletico Madrid bio jedan od najvećih fijaska na tržištu minulog leta. U ovom prelaznom roku je prešao u Milan na pozajmicu, a direktor Bikova Gianluca Petrachi je dobro upoznat sa Italijanom te je ocenio da on ima probleme u glavi zbog kojih nema šampionski gen.

Prvi čovek Torina je rekao da je Cerciju uvek potreban lični motivator kako bi igrao dobro.
„U junu je krenuo na put na koji se odlučio, otišao je iz kluba. Šta se desilo u Madridu je svima jasno. Taj momak mora da nađe pravu sredinu kako bi davao sve od sebe. On je dobar čovek, ali kao mnogi talentovani igrači ima neke mane u ličnosti te nije šampion. Stalno ga treba motivisati kako bi davao svoje najbolje, dok šampion sam sebi nameće potrebu da uvek bude bolji i traži perfekciju“, rekao je Petrachi.

Problemi proizilaze iz Cercijevog lošeg stava na treninzima, barem tako stvari vidi Petrachi.
„Cercija stalno treba podsećati da će dobrim treninzima dobiti na mišićnoj snazi i brzini uz koje može da bude razarajući ispred gola. Ako ne radi to onda je samo normalan igrač. Nažalost, on je malo lenj u smislu da ga konstantno treba motivisati“, dodao je Petrachi.

A ovako je Cerci trenirao kada je igrao za Atletico, te Petrachijevi komentari definitivno dobijaju na verodostojnosti.