20.1.15.

Sezona kad je Pippo promašivao

Da li se Silvio Berlusconi prevario kada je letos smenio Seedorfa i trenersku palicu uručio legendarnom napadaču?

Italijanski mediji već su se obrušili na Rossonere. "Jadan Milan" samo je jedan od opisa na račun njegove igre u porazu od Atalante. Gazda Silvio Berlusconi navodno je oduzet od besa. Ukoliko u susretima sa Laziom u Rimu i Parmom na San Siru ne vidi pomak leteće glave. Filippo Inzagih je proćerdao poverenje gazde. Potencijal je prisutan, ali rezultati diktiraju sudbinu trenera. Berlusconi ih se nagledao dovoljno da ne robuje emocijama kada odlučuje.

Ponekad se doduše i on razneži. Uostalom, teško da bi Inzaghi i seo na klupu da nije Silviov miljenik. I pre svega miljenik Adriana Gallianija. Clarence Seedorf je morao da spakuje kofere. Da li je baš tu počeo Milanov sunovrat?

Seedorf je naime ekipu nasledio kada je ona bila šest bodova iznad zone ispadanja. Evropa je bila nemoguća misija, ali tokom mandata Holanđanina na San Siru Rossoneri su osvojili 35 bodova u 19 utakmica. Samo su šampion Juventus (50), viceprvak Roma (41) i Napoli (36) bili uspešniji. I sve to sa timom koji je Seedorf nasledio.

Kada je došlo vreme da on selektira ekipu – Berlusconi i Galliani su se predomislili i poverenje ukazali Inzaghiju. Jedni kažu zato što Seedorf nije prihvatao ulogu klimoglavca. Drugi da je izgubio kontrolu nad svlačionicom. Daniele Bonera i Riccardo Montolivo su izlazili u javnost sa pričama o iskvarenim odnosima. Pomoćni trener Mauro Tassotti bio je spreman da ponudi ostavku. Inzaghi je mnogo lakši za saradnju. Igrači su ponovo postali zadovoljni. Ali rezultati su postali još gori!

Inzaghi je u 19 utakmica u novoj sezoni osvojio samo 26 bodova. A imao je luksuz da tokom letnjeg prelaznog roka tim skocka po svojim zamislima. Letos je Milan potpisao ugovore sa 11 igrača. Budžet jeste bio ograničen, ali su u tim su došla i zvučna pojačanja kakva su Fernando Torresa, Jeremy Meneza, Alex, golman Diego Lopez. Kao igrač Super Pippo je retko promašivao. Na startu profesionalne trenerske karijere pregršt pogrešnih poteza.

Kažu da se prvi mačići se u vodu bacaju. Pitanje je samo da li će Berlusconi, čovek koji je pet puta bacao Evropu pod noge, pristati na još jednu sezonu na marginama.
"Nisam ljut koliko sam obeshraben. Znam da su prošla vremena kada smo pobeđivali u Barceloni, ali nedopustivo je da gubimo od timova čiji igrači zarađuju pet puta manje od naših", grmi Berlusconi uz ogradu da se za sada ne razmišlja o smeni šefa struke.

Svi znamo kako se to lako promeni.