3.1.15.

Spas Serije A je u genima velikana: Spremite se, stižu naslednici Maldinija, Totija, Ferare, Kijeze... (VIDEO)

U ovom trenutku u mlađim kategorijama italijanskih klubova sazreva veliki broj sinova proslavljenih asova, mi vam ovom prilikom predstavljamo isključivo one iz Milana.

DINASTIJA MALDINIJEVIH U MILANU, NA REDU SU KRISTIJAN I DANIJEL

Iako je Juventus trostruki uzastopni šampion Italije morali smo da počnemo od Milana, gde je sve spremno za nastavak dinastije Maldinijevih. Nakon legendi Ćezarea i Paola, došao je red da i treća generacija ove slavne fudbalske porodice iskaže fudbalski dar. Stariji Paolov sin, Kristijan, dosta je obećavao u mlađim kategorijama, ali je odmah nakon prelaska u Primaveru prošle sezone prosleđen u Brešu, posle čega se vratio u Milan, a ove godine odigrao je tek pet utakmica u ligi mladih timova. Kao i otac, Kristijan može da igra na pozicijama štopera i levog beka.S obzirom da njegov razvojni put ne ide u onom smeru kojem su se nadali svi u Milanu, uskoro bi pažnja mogla da bude preusmerena na pet godina mlađeg Danijela. Za razliku od svih u porodici, Danijel u svojoj generaciji (2001), koja je poverena doskorašnjem vezisti Rosonera Kristijanu Brokiju, igra na poziciji napadača i njegov potencijal nagoveštava da bi mogao da ostavi dublji trag od starijeg brata crveno-crnom dresu.U Milanu stasava i Andrea Kaziragi, naslednik legendarnog italijanskog napadača i golgetera Juventusa, Lacija, Čelsija i italijanske reprezentacije Pjerluiđija Kaziragija. Andrea, koji kao i otac igra u samom špicu navale, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Milanom na leto 2013. godine, a bio je i član reprezentacije Italije do 15 godina.

Uzdaju se u Milanu i u potencijal 18-godišnjeg veziste Alesandra Mastalija. Reč je o nasledniku Enija Mastalija, nekadašnjeg igrača Bolonje, Katanije, Fođe i Lećea i kapitena mladog tima Rosonera. Iako na leđima nosi daleko manje poznato prezime od ranije pomenutih, Alesandro Mastali je već nekoliko godina velika uzdanica Milanove škole i jedan od igrača u koje se ulaže velika nada u budućnosti.Ceo tekst možete pročitati OVDE!