22.1.15.

U Milanu će ga pamtiti po stativi i pokušaju da glumi Balotellija, a Genoa bi mogla da bude luka spasa

M'Baye Niang je važio za supertalenat, ali taj potencijal nikada nije isplivao na površinu i polako pada u fudbalski zaborav.

Milan se prošlog leta rešio problematičnog Marija Balotellija, a sada je San Siro napustila i neuspešna verzija „Mini-Balotellija“. Reč je o M'Bayeu Niangu, francuskom napadaču koji je u Milan stigao sa reputacijom supertalenta, ali taj potencijal nikada nije isplivao na površinu. Posle dve i po godina, uglavnom sedenja na klupi, Niang je prešao iz Milana u Genou na pozajmicu do kraja sezone.

Pre dolaska u Milan, za tada 18-godišnjeg Nianga se interesovala nekolicina velikih evropskih klubova, a Arsene Wenger je insistirao na transferu mladog zemljaka. Ipak, Galliani je uspeo da ga preotme i dovede u Milan.

Sa sjajnim fizičkim predispozicijama, razornim udarcem i profilom napadača koji je neuhvatljiv za protivničke odbrane, Niang je bio velika nada Rossonera. Očekivalo se da zablista zajedno sa Balotellijem i El Shaarawyjem, ali taj triling nikada nije ispunio očekivanja. Niang je za Rossonere odigrao 38 zvaničnih mečeva i postigao samo jedan gol. Navijači Milana će ga pamtiti po onoj stativi na gostovanju Barceloni kada je mogao Rossonerima da donese eliminaciju Katalonaca.Dobijao je sve manju minutažu u italijanskom velikanu pa je jedno vreme proveo i na pozajmici u Montpellieru, ali ni tamo nije ispunio očekivanja. Pažnju je uglavnom privlačio ponašanjem van terena u stilu Balotellija, čudnim frizurama i raskalašnim životom.

Sada će pokušati da karijeru oživi u Genoi. Najveća italijanska luka bi mogla da bude i luka spasa za nikada dokazanog francuskog talenta. Ili će konačno uspeti da iskoristi potencijal ili će iz Genoe polako početi da plovi u fudbalski zaborav...